r
Nosalty Logó

Egyszerű trüffel-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Egyszerű trüffel-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 4993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    372.1 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2783 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 4993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A csokoládés tejszínkrémhez

  1. A krémet már előző nap elkészíthetjük (a lényeg, hogy minimum 10 órát hűljön a hűtőben), hogy legyen ideje összeérni, és szép krémes állagú legyen. A tejszínt főzzük fel, majd olvasszuk fel benne a csokoládét, keverjük simára, majd botmixerrel dolgozzuk sima krémmé.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.

A csokoládés tésztához

  1. A tésztához a csokoládét vízfürdőben olvasszuk fel, majd keverjük el a puha margarinnal, sóval és a vanília kikapart belsejével. Az egészet elektromos habverővel habosra keverjük, majd egymás után hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. A tojások fehérjéjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, és a margarinos masszához adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  3. A csokoládés masszából öt tortalapot sütünk. A sütéshez a tepsiket sütőpapírral béleljük ki, és egy 24 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk, ebbe a körbe kenjük egyenletesen szét a tésztát, majd 190 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. A kész tortalapot azonnal lehúzzuk a sütőpapírról, és hűlni hagyjuk.

A díszítéshez

  1. Az összeállításnál a tortalapok széleit egyenletesre vágjuk, a tejszínkrémet elektromos habverővel felhabosítjuk. A tortát rétegesen összeállítjuk, oldalán egyenletesen elkenjük a krémet, és vastagon megszórjuk a tetejét csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 77633
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű trüffel-torta
Krisztike 39 recept

Eddigi életem során elég sok tortát készítettem már, de ez magasan elvitte a pálmát a hétvégén. A kislányom születésnapjára sütöttem, és akkora sikere volt, hogy 10 perc alatt befalta a család. Annyira könnyű a tészta és a krém is, hogy nem érzi az ember megterhelőnek, hogy akár 2 szeletet is benyomjon belőle az ünnepi ebéd után.

Hozzávalók

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...