Egyszerű tejszínes zellerkrémleves
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
195g zeller70 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
780g zeller282 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
600g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
39.4g zeller14 kcal
-
5g burgonya3 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
5g tv-paprika1 kcal
-
12.6g főzőtejszín17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
30.3g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1482.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 408.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1557 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5931.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 3966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1632.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6227 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 588 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
-
3 közepes db zeller
-
1 közepes db burgonya
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 szál petrezselyem
-
2 db leveskocka
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
2.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
6 dl víz
Elkészítés
- A zellert, burgonyát, sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra. A hagymát meghámozzuk, felezzük, a zöldpaprikát felezzük, eltávolítjuk magházát.
- Egy nagyobb lábasba helyezzük a felkockázott zöldségeket, a hagymát, a paprikát, a petrezselymet, a leveskockákat, egy kevés sót és borsot, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Felforraljuk. Forrástól számítva fedő alatt, alacsony lángon egy jó órán át főzzük.
- Ezt követően egy botmixerrel egyszerűen leturmixoljuk a lábasban levő "levest".
- Amikor már nem darabos, beleöntjük a tejszínt, és tovább turmixoljuk, amíg szép fényes nem lesz a teteje. Megkóstoljuk, utána ízesítünk. Ekkor már nem forraljuk, csak megvárjuk, hogy egyet "rottyanjon", és forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1191
- Feltöltés dátuma: 2015. március 02.
Ajánló
Friss, fokhagymás-vajas pirítós kockákkal tálalhatjuk, de magában is nagyon finom! És igen, leves mellé is illik a bor. Száraz, savakban gazdag fehérbort képzelek el mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A krémlevesek világa... Sokszor túlbonyolítjuk, máskor leturmixolt főzelék íze és állaga van... Pedig igen egészségesek, és ráadásul finomak is tudnak lenni. Az én titkom az egyszerűség. Talán akkor kezdtem a krémleves gyártásba, amikor gyermekeim elkezdtek válogatni az ebéd közben: a répát én nem kérem, a zellert meg én nem kérem... Nahát akkor leturmixoljuk az egészet, és keressétek úgy! Bevált! Tehát gyermekbarát recept is. Persze lehet még bele tenni szerecsendiót, vagy más "extra tartalommal" dúsítani, ízesebbé varázsolni, de ennek a receptnek az egyszerűsége az, ami engedi, hogy a zeller íze és a leves lágyan krémes állaga domináljon. Jó főzést, jó étvágyat!