r
Nosalty Logó

Egyszerű ribizlis sütemény

Andi80_
Egyszerű ribizlis sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
8.9g
Fehérje
63.3g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
57.9g
Víz
143.8g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
30.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, jól átmossuk, lecsepegtetjük. (Idényen kívül, ha mirelitet használunk, azt kiolvasztás nélkül szórjuk a tésztára.)
  2. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit vagy formát (21*21*5 cm) vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal, és meghintjük liszttel.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, sütőporral.
  4. Egy másik tálban a vajat megolvasztjuk, és csomómentesre keverjük a porcukorral, Bourbon vaníliás cukorral.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekanalazzuk a joghurtot, és jól elkeverjük.
  6. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  7. A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk, és bőségesen megszórjuk a ribizlivel.
  8. 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor átsült.
  9. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21*21*5

A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Egy nagyon egyszerű, puha sütit sütöttem az első adag gyümölcsből, ami a kertben termett. Picit savanykás a gyümölcstől, nem túl édes a tésztája, mégis könnyű kis desszert. Remek süti egy pohár kávé vagy tea társaságában.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...