Egyszerű levendulás fagylalt
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
18g fagylaltpor76 kcal
-
5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
27 kcal
-
0g levendula0 kcal
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
70g fagylaltpor304 kcal
-
19 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
0g levendula0 kcal
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
23.7g fagylaltpor103 kcal
-
1.7g vaníliás cukor7 kcal
-
67.8g tej38 kcal
-
6.8g fehér csokoládé37 kcal
-
0g levendula0 kcal
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 7% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
70 g fagylaltpor
-
2 dl tej
-
2 dkg fehér csokoládé
-
3 db levendula
Elkészítés
- A fagyiporból a tasakon leírtak szerint készítsünk fagylaltot (ehhez kell a 2 dl tej).
- A lágy krémbe habverővel kavarjuk bele a vaníliás cukrot (vagy esszenciát) és a levendulát.
- A csokikockákat éles késsel vágjuk apróbb darabokra és ezt is keverjük a krémhez.
- Az egészet kanalazzuk formákba és tegyük egy estére, de legalább 3-4 órára mélyhűtőbe.
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17991
- Feltöltés dátuma: 2010. június 19.
Ajánló
Mivel a levendula nyugtató, békítő hatású, ne várjuk ettől a fagyitól az üde pörgést. Tippek: Lehet már sokfelé kapni gumiszerű jégkocka tartót, használhatjuk ezeket; jópofa hatása van a különböző alakú, kisebb fagyiknak. Persze lehet kis tégelyekbe tenni (mint most én tettem), akár nagyba is, s a végén fagyikanállal szedegetni belőle. Illetve százforintos boltokban is található pálcás jégkrémforma, ilyenben is szoktam készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Arra gondoltam, meggyorsítom az eljárást és kihagyom a nyers tojást. Vettem fagyiport, mint kézenfekvő alapot - ezzel persze vállaltam, hogy nem feltétlen tudom, mit is eszem. Ezt turbóztam fel és az eredmény nagyon is finom lett! :-) Aki szeretne hamar egy finom levendulás fagyit, az vágjon bele, nem fog csalódni! Fagyira fel! :-)