r
Nosalty Logó

Egyszerű fish and chips

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Egyszerű fish and chips
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5203.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sörtésztát előző este keverjük be, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe. A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a sört, majd keverjük simára a tésztát. (palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen)
  2. Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hőtőbe. A halfilét vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd sózzuk be, és tegyük félre egy fél órára, hogy a só átjárja.
  3. Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük simára. (ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá)Az étolajat öntsük egy serpenyőbe, és hevítsük fel.
  4. Az előzőleg besózott halhúst forgassuk bele a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe, majd alaposan forgassuk bele a sörtésztába. Ezután óvatosan helyezzük bele a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazzunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra. 
  5. Amikor a halhús megsült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Ameddig a hal sül, süssünk hozzá ízlés szerint hasábburgonyát, és készítsünk hozzá tartármártást.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 390
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...