Egyszerű citromtorta piskótából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3909
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 244.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2196.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.7 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 591.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2745 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 1331 mg
-
Retinol - A vitamin: 2617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1529 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2240 micro
Összesen
3909
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- Kivajazunk, és -lisztezek egy csatos tortaformát, félretesszük.
- Egy tálban robotgépel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgával.
- Utána óvatosan széles fejű fakanálal beleforgatjuk a lisztet.
- Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
- A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
- Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 185
- Össznézettség: 68260
- Feltöltés dátuma: 2011. december 11.
Ajánló
Bármilyen összejövetelre ajánlom
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha nem várjuk meg, hogy kihűljön a krém, és úgy keverjük bele a margarint, folyós lesz a krém.