adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
390
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1558
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1217.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 509.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1884 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2049 micro
Összesen
390
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.4 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4871.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1136 mg
-
Nátrium 2867 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 2036.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7536 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8195 micro
Összesen
1558
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A slow cookerba fél liter forró vizet öntünk, és beledobjuk a megtisztított, felszelt fokhagymát. Magas hőfokon főni hagyjuk. Ha főzőedényben készítjük, ahhoz 1 liter vizet felforralunk - így nem kell adogatnunk hozzá, mint a slow cookerban készülthez - és ugyanúgy beledobjuk a felszelt fokhagymát. Hagyjuk gyöngyözve forrni.
- A bárányhúsról lefejtjük a hártyát, levagdossuk a zsírt. 2 cm-es kockákra vágjuk, és a vízbe dobjuk. Félkészre főzzük kb. fél óra alatt.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a félkészre főtt bárányhúshoz adjuk. A slow cookerba annyi forró vizet öntünk, hogy a burgonyát ellepje.
- A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában 4 cikkre vágjuk, majd felszeleteljük. A majdnem készre főtt burgonyára szórjuk, és elkeverjük. Ha szükséges, forró vízzel felöntjük.
- A pok-choi-t megmossuk, keresztben felszeleteljük, és a zöldséges bárányhúshoz adjuk.
- Beleszórjuk a rozmaringot, sót és borsot, elkeverjük. Addig főzzük, míg minden megpuhul. Melegen tálaljuk 4 főre.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3388
- Feltöltés dátuma: 2016. március 09.
Ajánló
A bárányhoz a rozmaring is jól illik, így a leves egymagában is finom. Ha tartalmasabb ételre vágyunk kenyérrel, pirítóssal is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A bárány ízét kiemelő egyszerű, sűrű leves. Slow Cookerban és a főzőlapon is elkészíthető.