r
Nosalty Logó

Egyszerű banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük.
  2. A dió felét ledaráljuk, a másik felét pedig nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A margarint felolvasztjuk.
  4. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a felolvasztott margarint és a natúr joghurtot.
  5. Ezt követően belekeverjük a banánt, a diót, a szódabikarbónát, végül a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
  6. Kivajazott őzgerinc vagy kenyérformába öntjük, és 35 percig sütjük. (Tűpróbát végzünk.)
  7. Langyosan felszeleteljük, és vaníliás porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12450
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám mondogatta, hogy valamikor sütöttem banánkenyeret, és nagyon ízlett neki, és örülne, ha megsütném valamikor újra. Nem emlékeztem a receptre, de végül sikerült összehozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...