r
Nosalty Logó

Egyszemélyes csirkés pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Egyszemélyes csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2779 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1771 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    5331 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4491 micro
Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat vágjuk össze kis kockára, és villával morzsoljuk el a lisztben. Fokozatosan adjuk hozzá a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon. A megadott mennyiség a maximum. Ha nagyon meleg van, adjunk 1-2 jégkockát a vízhez, hogy tényleg hideg legyen. Csomagoljuk be fóliába, és hűtőbe rakva pihentessük minimum 1 órát.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, rakjuk bele a kockára vágott hagymát, zellert, répát, édesköményt meg a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverve pár percig főzzük.
  3. Szórjuk rá a lisztet, 1-2 percig pirítsuk, öntsük fel a húslevessel, majd a tejjel. Amikor forr, adjuk hozzá a zöldborsót meg a falatnyi darabokra vágott csirkét. Kis lángon főzzük 5 percig, tűzről levéve rakjuk félre hűlni.
  4. Gyújtsuk be a sütőt, a sütőpapír csíkokat rakjuk egy 12-es muffin tepsibe. A tésztát nyújtsuk ki, és egy 9-10 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki, rakjuk a mélyedésekbe.
  5. Töltsük meg a zöldséges hússal. A maradék tésztát gyúrjuk gyorsan össze, ismét nyújtsuk ki, és vágjunk 1 cm széles csíkokat belőle, helyezzük a töltelékre ízlés szerint, és kenjük meg a tojással.
  6. Rakjuk be a forró sütőbe (200 fok), süssük 15 percig, majd közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje megpirul, és a töltelék rotyog benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4695
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Annyit alakítottam a recepten, hogy fehérbor helyett húslevessel öntöttem fel. Akinek van otthon, nyugodtan használja azt, mert sokkal finomabb úgy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányommal ketten nagyon szeretjük ezt a pitét, de eddig még csak a nagy pitéstálban sütöttem. Ezt a tv-ben láttam, hogy készítette Stefano Faita. Persze, hogy nekem megtetszett, amiért muffin tepsiben kell sütni. Szerintem a mesében, ha ismerték volna ezt a pitét, biztos nem hamuban sült pogácsát csomagoltak volna az útra! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...