Egyedényes finomfőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
189
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1139
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 854 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 226.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2084 micro
-
β-karotin 5376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2630 micro
Összesen
189
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7078.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 5124 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1361.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 445 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12504 micro
-
β-karotin 32254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 15781 micro
Összesen
1139
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1598 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 782 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karalábét megpucoljuk, megmossuk, apró (1 cm-es) kockára vágjuk. A felhevített olajra dobjuk, csipet sóval, pici vízzel (kb. fél dl), lefedve majdnem teljesen puhára pároljuk. A karalábé olyan aranyos, hogy közli velünk, amikor mar majdnem jó, a fehér színből opálosra vált.
- Ekkor adjuk hozzá a szintén megpucolt, megmosott, apró kockára vágott sárgarépát. Fedő alatt tovább pároljuk. Ha nincs már víz alatta, akkor azt is öntsünk rá megint.
- Hintsük meg liszttel a puha zöldségeket, alaposan keverjük össze, és pirítsuk meg. Öntsük fel hideg vízzel, majd a tejjel, amikor forr, akkor adjuk hozza a zöldborsót. Főzzük 2-3 percig, és már kész is.
- Keverjük bele a sót, megkóstoljuk. A zöldségektől elég édesnek kell lennie a főzeléknek, ha nem, akkor esetleg adhatunk hozzá cukrot.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 39483
- Feltöltés dátuma: 2016. május 26.
Ajánló
Nálunk fasírt vagy sült kolbász a feltét hozzá, de magában is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Gyakran főzök finomfőzeléket, mert nálunk a karalábé csak csapatostul kapható. Egy csomagban 3-4, jól megtermett példány van. Egyet rakok a húslevesbe, a maradékból mindig ki kell valamit találni, mi legyen.