r
Nosalty Logó

Eggs Benedict avagy Benedek tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eggs Benedict avagy Benedek tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A Benedek tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Az english muffinhoz

Összesen 778 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A Benedek tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Az english muffinhoz

Összesen 3106 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A Benedek tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Az english muffinhoz

Összesen 290 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 778 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    5777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1404 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 3106 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A Benedek tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Az english muffinhoz

Elkészítés

A Benedek tojáshoz

  1. A tojások sárgáját vízgőz fölött felhabosítjuk pár perc alatt, közben hozzáadjuk a vizet.
  2. Levéve a tűzről, az olvasztott vajat folyamatosan adagolva hozzákeverjük, alaposan felhabosítjuk míg krémes állaga nem lesz, majd ízesitjük citromlével sóval, cayenne borssal, fehér borssal. Felhasználásig meleg helyen tartjuk.
  3. Miközben készül a hollandi mártás, a sütőt előmelegítjük és a sonkaszeleteket sütőpapírral bélelet tepsiben pár perc alatt ropogósra sütjük.
  4. A posírozott, avagy buggyantott tojásoknak 2 db lábosban vizet forralunk, az egyikbe ecetet löttyintünk, a másikat sózzuk.
  5. Amikor már felforrt az ecetes víz, az előzőleg felütött tojásokat - óvatosan, a sárgája egyben kell, hogy maradjon - egyesével egy szedőkanálba átöntjük, mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan, a kanállal együtt pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. A fehérjét alakíthatjuk a szedőkanállal és 2 percig főzzük gyöngyöző vízben.
  6. 2 perc leteltével kiszedjük a tojásokat, és sós vizes fürdőbe mártjuk őket, így nem lesznek ecet ízűek.
  7. Míg a tojások készültek, a muffinokat megpirítottuk, most már csak az a dolgunk, hogy tálaljuk. Vajas muffin-2 szelet sonka - 1 db tojás, mártás, frissen őrölt bors.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 829
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 371
  • Össznézettség: 278338
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

A story-k olvasgatása után nekem ez a recept állt össze, melyet javasolok dőzsölős reggelinek vagy brunchnak (reggeli-ebéd) egy-egy ráérős napon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle story is létezik, az egyik szerint 1894-ben Lamuel Benedek nyugalmazott bróker besétált a Waldorf hotelbe,és másnapossága enyhítésére rendelt vajas pirítóst szalonnával, buggyantott tojással, és hollandi mártással. Oscar Tschirky-t a főpincért annyira lenyűgözte, hogy étlapra tette, de sonkával és pirított English muffin-nal. Egy másik történet szerint Mr. és Mrs.Benedict az alsó Manhattani Delmonico's-nál ebédelt minden szombaton, és a pincér ezt az ételt javasolta-muffin-sonka-tojás-hollandi mártás- annyi különbséggel, hogy szarvasgomba is került a tetejére. Forrás:Wikipedia  

Hozzávalók

A Benedek tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Az english muffinhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...