Eggs Benedict avagy Benedek tojás
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A Benedek tojáshoz
A hollandi mártáshoz
-
4g víz0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
Az english muffinhoz
-
70g finomliszt255 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
7 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
38g tej21 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A Benedek tojáshoz
-
150g prosciutto375 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A hollandi mártáshoz
-
16g víz0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
Az english muffinhoz
-
280g finomliszt1019 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g só0 kcal
-
26 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
150g tej84 kcal
-
40g kukoricaliszt145 kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A Benedek tojáshoz
-
14g prosciutto35 kcal
-
20.5g tojás26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
A hollandi mártáshoz
-
1.5g víz0 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
Az english muffinhoz
-
26.1g finomliszt95 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
14g tej8 kcal
-
3.7g kukoricaliszt14 kcal
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1899.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 1444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.9 g
Zsír
-
Összesen 166.2 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7599.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1020 mg
-
Nátrium 5777 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 254.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 959 mg
-
Retinol - A vitamin: 1404 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1466 micro
- 15% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 539 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A Benedek tojáshoz
-
15 dkg prosciutto
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ecet
A hollandi mártáshoz
-
2 ek víz
-
2 db tojássárgája
-
fehér bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
Az english muffinhoz
-
28 dkg finomliszt
-
1 ek cukor
-
1 teáskanál só
-
2 kávéskanál instant élesztő
-
0.5 ek vaj
-
1.5 dl tej
-
2 púpozott ek kukoricaliszt
Elkészítés
A Benedek tojáshoz
- A tojások sárgáját vízgőz fölött felhabosítjuk pár perc alatt, közben hozzáadjuk a vizet.
- Levéve a tűzről, az olvasztott vajat folyamatosan adagolva hozzákeverjük, alaposan felhabosítjuk míg krémes állaga nem lesz, majd ízesitjük citromlével sóval, cayenne borssal, fehér borssal. Felhasználásig meleg helyen tartjuk.
- Miközben készül a hollandi mártás, a sütőt előmelegítjük és a sonkaszeleteket sütőpapírral bélelet tepsiben pár perc alatt ropogósra sütjük.
- A posírozott, avagy buggyantott tojásoknak 2 db lábosban vizet forralunk, az egyikbe ecetet löttyintünk, a másikat sózzuk.
- Amikor már felforrt az ecetes víz, az előzőleg felütött tojásokat - óvatosan, a sárgája egyben kell, hogy maradjon - egyesével egy szedőkanálba átöntjük, mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan, a kanállal együtt pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. A fehérjét alakíthatjuk a szedőkanállal és 2 percig főzzük gyöngyöző vízben.
- 2 perc leteltével kiszedjük a tojásokat, és sós vizes fürdőbe mártjuk őket, így nem lesznek ecet ízűek.
- Míg a tojások készültek, a muffinokat megpirítottuk, most már csak az a dolgunk, hogy tálaljuk. Vajas muffin-2 szelet sonka - 1 db tojás, mártás, frissen őrölt bors.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 831
- Tegnapi nézettség: 51
- 7 napos nézettség: 468
- Össznézettség: 281920
- Feltöltés dátuma: 2010. október 06.
Ajánló
A story-k olvasgatása után nekem ez a recept állt össze, melyet javasolok dőzsölős reggelinek vagy brunchnak (reggeli-ebéd) egy-egy ráérős napon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Többféle story is létezik, az egyik szerint 1894-ben Lamuel Benedek nyugalmazott bróker besétált a Waldorf hotelbe,és másnapossága enyhítésére rendelt vajas pirítóst szalonnával, buggyantott tojással, és hollandi mártással. Oscar Tschirky-t a főpincért annyira lenyűgözte, hogy étlapra tette, de sonkával és pirított English muffin-nal. Egy másik történet szerint Mr. és Mrs.Benedict az alsó Manhattani Delmonico's-nál ebédelt minden szombaton, és a pincér ezt az ételt javasolta-muffin-sonka-tojás-hollandi mártás- annyi különbséggel, hogy szarvasgomba is került a tetejére. Forrás:Wikipedia