Egészben sült karfiol sajtosan-tejfölösen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
812
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1940 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 495.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
812
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolról leszedjük a leveleket és a torzsáját egyenesre vágjuk. Bő, nagyon sós vízben 20-25 perc alatt félpuhára főzzük. Mielőtt kivennénk a főzővízéből hústűvel ellenőrizzük a puhaságát. Szűrőtálba tesszük, hogy a felesleges víz kicsepegjen belőle és langyosra hűtjük.
- Egy méretes tálkában egyneművé keverjük a tejfölt a tojással, a sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot.
- Egy tepsit kiolajozunk és a közepére helyezzük az egész karfiolt. Egyenletesen, hogy minden oldalát befedje, ráöntjük a tejfölös öntetet. Ezután kézzel körbeszórjuk zsemlemorzsával. Ezután lespricceljük olajjal úgy, hogy a zsemlemorzsát teljesen átitassa az olaj.
- Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A karfiolt langyosra hűtjük és így tesszük a tálaló tálra. Köretként párolt rizs illik mellé, de egymagában fogyasztva is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 1516
- Feltöltés dátuma: 2022. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept