Egészben sült csirke Rékától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
656
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
Pác
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0 kcal
Csirke
Összesen
2619
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
Pác
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
10.7g napraforgó olaj95 kcal
-
0 kcal
Csirke
Összesen
221
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 123.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
656
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 230 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 495.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
2619
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pác
- Elkészítjük a pácot. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, az erős paprikát összevágjuk, majd ezeket az olajjal és a fűszersóval összekeverjük.
- Az egész csirkét átmossuk. A mellcsontja mentén felvágjuk. Ittpuhák a csontok, könnyen fel tudjuk vágni.A szétvágás után a hasával lefele tegyük a tepsibe. A bőrét átdörzsöljük sóval és borssal.
- A páccal alaposan bekenjük a csirkét, és 2-3 órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és lefedve rakjuk be a husit, amit még egy kicsit megöntözünk olajjal. Mellé szórhatunk pár szem burgonyát.
- 2 órát sütjük letakarva, néha-néha locsolgatva, majd 40 percet fedő nélkül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 160 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18632
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legjobb, ha jó ropogós a bőre a csirkének!