r
Nosalty Logó

Egészben sült csirke Rékától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egészben sült csirke Rékától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 656 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 2619 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 221 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 656 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2619 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Pác

Csirke

Elkészítés

Pác

  1. Elkészítjük a pácot. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, az erős paprikát összevágjuk, majd ezeket az olajjal és a fűszersóval összekeverjük.
  2. Az egész csirkét átmossuk. A mellcsontja mentén felvágjuk. Ittpuhák a csontok, könnyen fel tudjuk vágni.A szétvágás után a hasával lefele tegyük a tepsibe. A bőrét átdörzsöljük sóval és borssal.
  3. A páccal alaposan bekenjük a csirkét, és 2-3 órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és lefedve rakjuk be a husit, amit még egy kicsit megöntözünk olajjal. Mellé szórhatunk pár szem burgonyát.
  5. 2 órát sütjük letakarva, néha-néha locsolgatva, majd 40 percet fedő nélkül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18632
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb, ha jó ropogós a bőre a csirkének!

Hozzávalók

Pác

Csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...