r
Nosalty Logó

Édesköményes-parmezános paradicsomleves

Usika
Édesköményes-parmezános paradicsomleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

138
Kalória
8.3g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
538.1g
Víz
8.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    538.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5586.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    3391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5698 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    4709 micro
Összesen 550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2672 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. Az édeskömény külső részét, a felső zöld levél részét és az alsó torzsaszerű felét levágjuk. Jól megmossuk, és apróra daraboljuk.
  2. A paradicsomszószt feltesszük a tűzre, ha nagyon sűrű, akkor felengedjük egy kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzámorzsoljuk a zöldfűszereket. Ha friss fűszerekethasználok, akkorkésőbb szoktam beletépkedni őket. Majd hozzáöntjük a feldarabolt édesköményt. Addig főzzük, amíg a kömény meg nem puhul (kb.fél óra)
  3. Mire elkészül, addigra el is forrja a felesleges levet, és egy jó sűrű, nagyon finom leves lesz belőle.
  4. Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá, és megszórjuk bőségesen parmezán sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ezt a levest alapjában a legkedvesebb magyar mediterrán városom egyik éttermében szoktuk enni a barátnőkkel. Az a leves annyiban különbözik ettől, hogy nincs benne édeskömény. Amikor olasz földre költöztem, meglepetésemre minden sarkon édesköményt árultak ebben az időszakban. Eleinte nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, de mivel a parmezános paradicsomlevest nagyon szeretem, alapnak pont jó jött. Tettem bele egy kis édesköményt, és íme lett belőle egy új kedvenc! :) Nagyon könnyű, egészséges és finom, szeretettel ajánlom mindenkinek! 

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...