r
Nosalty Logó

Édeskömény krémleves mandarinnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Édeskömény krémleves mandarinnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 244 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 244 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5108.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    4138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    1054 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4672 micro
Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A marinádhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. 3 dkg vajat felolvasztunk, vékonyra karikázzuk a hagymát, s enyhén megpároljuk. Majd hozzáadjuk a cukrot, s pár perc alatt megkaramellizáljuk a hagymát.
  2. Ezután a 1,5 db édesköményt felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és lekeverjük benne. Felöntjük az alaplével, s beletesszük 2 dbmandarin levét és 1 db mandarinlehártyázott szeleteit.Lefedve addig főzzük, amíg az édeskömény megfő - kb. 20 perc.
  3. Ezután botmixerrel összepépesítjük, s megkóstoljuk. Ha kell bele só és bors, teszünk bele.
  4. Következő lépésként hozzáadjuk a cointreaut és a balzsamecetet, s kb. 2 percig főzzük. Elzárjuk alatt a tüzet, s a maradék vajat is hozzákeverjük, hogy szép fényes legyen.
  5. A 0,5 db édesköményt vékonyan felszeleteljük. Egy tálba összekeverjük 0,5 db mandarinlevét, az 1 tk olívaolajat, sót és borsot, majd ráöntjük az édeskömény szeletekre.
  6. Tálaláskor a leves tetejére helyezünk egy kevés marinádos édesköményszeletet.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édeskömény egy ezerarcú és különleges ízvilágú zöldség. Fogyasztható nyersen, sütve, főzve, kinek, hogy tetszik. Most kiváló, mediterrán ízű levesként ajánlom.

Hozzávalók

A leveshez

A marinádhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...