r
Nosalty Logó

Édesburgonya torta 2. - jamaicai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Édesburgonya torta 2. - jamaicai
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 4380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Kenjük ki a tortaformát (csatos), vagy használhatunk olajspray-t.
  3. Áztassuk be a mazsolát egy kis rumba, tegyük félre.
  4. Jól keverjük össze a lisztet, szerecsendiót és a sót egy másik tálban.
  5. Törjük össze a sült édesburgonyát egy nagy tálban.
  6. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük össze egy mixerrel közepes fordulatszámon.
  7. Öntsük hozzá a kókusztejet, 1 csésze barna cukrot és a vajat, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
  8. Szórjuk a száraz hozzávalókat a keverékhez, és keverjük jól össze.
  9. Keverjük hozzá a mazsolát és a fennmaradó rumot.
  10. Öntsük a tésztát egyenletesen az előkészített formába (a tésztának nagyon folyékonynak kell lennie).
  11. A torta tetejét kókuszos keverékkel szórjuk meg: elvegyítjük a kókuszt, 2 ek barna cukrot és a fahéjat.
  12. Ezzel a kókuszos keverékkel megszórjuk a tortánk tetejét.
  13. Hurkapálcát szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, hogy megsült-e, ez kb 70 perc.
  14. Hagyjuk hűlni 15 percig.
  15. Késsel a tortaforma szélét lazítsuk meg, és távolítsuk el a gyűrűt óvatosan.
  16. Hagyuk kihűlni szobahőmérsékleten 2 órán át vagy tovább, közben óvatosan vegyük le az alját a formának.
  17. Tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7274
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt olvastam a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...