r
Nosalty Logó

Édes rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Édes rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 2597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst enyhén sós vízben épphogy puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük.
  2. Míg a rizs fő, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk, a fügét is felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy nagyobb lábasba tesszük, a rizs kivételével, felmelegítjük, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve a rizst hozzákeverjük, ha túl sűrű a massza, kis tejjel hígítjuk.
  3. Az egészet egy vastagon kivajazott, tetszőleges formába öntjük és mehet is a 150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban) körülbelül egy órára. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49446
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így még sosem jártam. Mire észbe kaptam, már késő volt. Tegnap egy hadseregnek is elegendő bostrengot, avagy édes rizstortát sikerült készítenem. Így jár, akit elragad a főzés mámora, a racionalitás homályba merül, és nem veszi észre, hogy 500 g rizs, 1 kg alma a hozzávalók között már sejtetnék (ha lenne kinek), hogy „vigyázz, fél adagot készíts!”. Akkor lett gyanús, amikor a legnagyobb lábasomban már nem tudtam összekeverni a gyümölcsös masszát a rizzsel. Mindenki megnyugtatására: jelen receptben a hozzávalókat már felezve tüntettem fel. Az eredeti egyébként az Olasz Kulinária c. könyvben olvasható. (Itt-ott változtattam a hozzávalókon és arányukon is.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...