r
Nosalty Logó

Édes magvas keksz tej, tojás, glutén, cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Édes magvas keksz tej, tojás, glutén, cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chia- és a lenmagot egy mákdarálóban finomra őröljük. Az őrölt magokat, a tökmagot, a diót, a rizslisztet, az aszalt szilvát, a kókuszvirágcukrot, a szódabikarbónát, egy csipet sót és egy csipet aszkorbinsavat késes aprítógéppel jól összekeverjük/felaprítjuk.
  2. Ezután egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a mézet, az olajat és a vizet, majd kézi robotgéppel masszát keverünk.
  3. Szilikonos sütőpapírra evőkanálnyi mennyiséget ellapítunk, kb. fél centis korongokat készítünk, és 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Készítettem már mogyoróval, napraforgómaggal, mandulával és más aszalt gyümölcsökkel is. Nagyon jól fel lehet dobni pl. azzal, hogy étcsokit is teszünk az aprítógépbe. Édesítettem már kókuszvirágcukor helyett, agávésziruppal és juharsziruppal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2862
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna egy tápláló, egészséges nassolni valót készíteni a gyerekeknek, és persze olyat, amit meg is esznek. Ezeket a kekszeket nagyon szereti az egész család, lehet, hogy ízélményben nem veszi fel a versenyt a vajas, zsíros, cukros kekszekkel, de én már a finom kategóriába sorolnám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...