Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bárány
-
75g báránycsülök107 kcal
-
75g víz0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
13g gyömbér10 kcal
-
0g chili0 kcal
Rukkolás burgonyapüré
Szósz
-
8g leveskocka25 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összeállítás
Összesen
399
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bárány
-
300g báránycsülök428 kcal
-
300g víz0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
0g chili0 kcal
Rukkolás burgonyapüré
Szósz
-
30g leveskocka100 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Összeállítás
Összesen
1600
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bárány
-
18.9g báránycsülök27 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
12.6g vörösbor11 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3.2g gyömbér3 kcal
-
0g chili0 kcal
Rukkolás burgonyapüré
Szósz
-
1.9g leveskocka6 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
Összeállítás
Összesen
101
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2320.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 1982 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 264.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 902 micro
Összesen
399
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 82.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9280.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 7927 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1518 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3608 micro
Összesen
1600
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Bárány
-
1 db báránycsülök
-
3 dl víz
-
2 dl vörösbor
-
8 db borókabogyó
-
50 g gyömbér
Rukkolás burgonyapüré
Szósz
-
3 db leveskocka
-
4 csapott ek finomliszt
Összeállítás
Elkészítés
Bárány
- A slow cookerbe vagy egy nagy főzőedénybe öntjük a meleg vizet és bort.
- A gyömbér héját lekaparjuk, felszeleteljük, a boros vízbe dobjuk a borókabogyóval együtt.
- A chilit kimagozzuk, hosszában kettévágjuk, a gyömbér mellé dobjuk.
- A báránycombot 3 darabra vágjuk, hogy beleférjen az edénybe, és a lé majdnem ellepje. (A hús is enged levet.)
- Minimum 3 órán át pároljuk lefedve, alacsony lángon. Slow cookerben, alacsony hőfokon 10 óra is lehet.
Rukkolás burgonyapüré
- Fél órával, mielőtt tálalnánk a burgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük.
- A rukkolát feldaraboljuk, félretesszük.
- A leszűrt, átfőtt burgonyát áttörjük, sóval, vajjal összekeverjük.
- A rukkolát is beleforgatjuk. Fedővel letakarva, melegen tartjuk.
Szósz
- A bárány főzőlevéből 6 decit kimerünk.
- A lisztet egy deci lével csomómentesre keverjük.
- A maradék lében melegítve, kevergetve feloldjuk a marha leveskockákat.
- A lisztes levet a marhahúsos lében csomómentesre keverjük. Közepes lángon besűrítjük.
Összeállítás
- A bárányhúst kiemeljük a főzőléből, felszeleteljük. 4 tálon elosztjuk.
- A rukkolás burgonyapürét mellé halmozzuk.
- Szósszal nyakonöntjük, és melegen tálaljuk.
- Gyömbér- és chiliszeletekkel díszíthetjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 530
- Feltöltés dátuma: 2016. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rukkola kesernyés íze, a szósz sóssága kiemeli az édes-csípős bárányhúst, ami leomlik a csontról. Partikra, ünnepi alkalmakra ideális.