r
Nosalty Logó

Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9280.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    7927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3608 micro
Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Elkészítés

Bárány

  1. A slow cookerbe vagy egy nagy főzőedénybe öntjük a meleg vizet és bort.
  2. A gyömbér héját lekaparjuk, felszeleteljük, a boros vízbe dobjuk a borókabogyóval együtt.
  3. A chilit kimagozzuk, hosszában kettévágjuk, a gyömbér mellé dobjuk.
  4. A báránycombot 3 darabra vágjuk, hogy beleférjen az edénybe, és a lé majdnem ellepje. (A hús is enged levet.)
  5. Minimum 3 órán át pároljuk lefedve, alacsony lángon. Slow cookerben, alacsony hőfokon 10 óra is lehet.

Rukkolás burgonyapüré

  1. Fél órával, mielőtt tálalnánk a burgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük.
  2. A rukkolát feldaraboljuk, félretesszük.
  3. A leszűrt, átfőtt burgonyát áttörjük, sóval, vajjal összekeverjük.
  4. A rukkolát is beleforgatjuk. Fedővel letakarva, melegen tartjuk.

Szósz

  1. A bárány főzőlevéből 6 decit kimerünk.
  2. A lisztet egy deci lével csomómentesre keverjük.
  3. A maradék lében melegítve, kevergetve feloldjuk a marha leveskockákat.
  4. A lisztes levet a marhahúsos lében csomómentesre keverjük. Közepes lángon besűrítjük.

Összeállítás

  1. A bárányhúst kiemeljük a főzőléből, felszeleteljük. 4 tálon elosztjuk.
  2. A rukkolás burgonyapürét mellé halmozzuk.
  3. Szósszal nyakonöntjük, és melegen tálaljuk.
  4. Gyömbér- és chiliszeletekkel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 530
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rukkola kesernyés íze, a szósz sóssága kiemeli az édes-csípős bárányhúst, ami leomlik a csontról. Partikra, ünnepi alkalmakra ideális.

Hozzávalók

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...