r
Nosalty Logó

Édes bundás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Édes bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, rácsra tesszük, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt átpirítjuk.
  2. Közben a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és egy csipet sót.
  3. A megpirított kalácsokat megmártjuk a tojásos masszában. A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megsütjük benne a kalácsok mindkét oldalát.
  4. Ha elkészült, tálalásnál friss gyümölccsel megszórjuk, és mézzel megcsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1401
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kényeztető reggeli lustálkodós hétvégékre.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...