Édes bazsalikompesto
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
15g bazsalikom3 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
8g marcipán35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
60g bazsalikom14 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
30g marcipán139 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
21.4g bazsalikom5 kcal
-
35.7g fehér csokoládé193 kcal
-
10.7g marcipán50 kcal
-
17.9g cukor69 kcal
-
14.3g napraforgó olaj126 kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 848 micro
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.9 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1885 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3390 micro
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 673 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Hozzávalók
-
1 csokor bazsalikom
-
100 g fehér csokoládé
-
50 g cukor
Elkészítés
- Egy lábasban kis lángon - óvatosabbak vagy profik vízfürdőben - olvasszuk fel a csokoládét langyosra.
- Keverjük hozzá az olajat és a cukrot, ésmorzsoljukbele amarcipánt - szintén olvasszuk fel lassan.
- Turmixoljuk össze az egészet a bazsalikommal, és ha nagyon sűrű volna, adjunk még hozzá kevés olajat.
- Jelen esetben eperre csurgatva tálaljuk. Ha nagyon vadulni akarunk még, megspriccelhetjük balzsamecettel is.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6691
- Feltöltés dátuma: 2010. június 16.
Ajánló
Bármilyen fagylalthoz, parféhoz, krémhez, habhoz, de nem baj, ha ezek eperből vannak... Az eredeti recept nem tartalmaz marcipánt, elhagyható, de bátrabbak nyugodtan beletehetik. pH besorolás: közepesen lúgosít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A hétvégén elutaztunk. Meglátogattuk egy barátunkat Schweinfurtban. Zenész a lelkem, vagy 25 éve DJ-ként dolgozik. Most már csak mellékállásban űzi, azt mondja, megkomolyodott, miközben angyalszárnyas kispólóban rohangál. Főállásban temetkezési vállalkozó - azt mondja, így könnyebb elviselni ezt a melót. Megértem. Hát, szervezett egy szuper kis bulit, általában negyedévente szokta, most volt az esedékessége a következőnek. A Hotel Ross vinotékája ad ennek otthont. Puccos hely, de bőven elfér benne Uli a tam-tam dobokkal. Közben megnéztük az Anglia - Amerika focimeccset, együtt drukkoltunk az egy szál fekete amerikainak, aki a bárban ücsörgött, és egyedül ő tapsolt, amikor az angol kapus kiejtette a labdát a kezéből be a kapuba. Aztán mi is beszálltunk, hogy ne érezze magát olyan egyedül. A meccs végére kihozták a desszertet. Említettem már, hogy fantasztikus a konyhájuk? Huh...életem majdnem legjobb gasztroélményei egyébként Schweinfurthoz kötődnek. A másik hely a Markthalle, vagyis a piac, ahol a legjobb francia kisétterem van szerintem az egész földkerekségen. Szóval, megjelent a pincér a desszerttel, az egészet az édes bazsalikompesto miatt rendeltem meg. Aztán nem csalódtam a többiben sem - de ezt majd később, a következő receptben. Persze ismét csak muszáj volt receptért könyörögni - azt hiszem ez az egyetlen helyzet, amikor még a méltóságomat is képes vagyok sutba dobni. Az eredményt itt osztom meg veletek. Amíg tart az eperszezon, kötelező kipróbálni! :-)