r
Nosalty Logó

Eclair fánk csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Eclair fánk csokival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4870.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.6 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1445 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 5075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. Vajat a vízzel egy fazékba tesszük. Mikor forrásközelbe ért az elegy, hozzákeverjük a lisztet egy fakanál segítségével. A lisztet addig reszteljük, ameddig a tészta a fazék oldaláról le nem vált. Ezután átöntjük egy másik edénybe. Ezután egy habverő dagasztó fejével a tojásokat egyenként a tésztához adva, alaposan eldolgozzuk. A végén egy masszív tésztát kell kapni, amit nyomózsákba adagolunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm hosszú es kb. 2 cm széles csíkokat nyomunk. Itt arra kell figyelni, hogy a tészták között legyen távolság, mert sütés közben szépen megnövekszenek. Amikor ezzel megvagyunk, előkészítjük a sütőt.
  2. A sütőt 210°C fokra és gőzös funkcióra állítjuk. Ha elérte a hőfokot, a fánkocskákat első körben 15-20 percig sütjük. Ajtót nem nyitjuk ki, mert összeesik!!! Ha letelt a kívánt idő és a fánkok elérték ideális nagyságukat, akkor a gőzös funkciót kikapcsoljuk, és 180°C-ra, alsó-felső sütési módra állítjuk. A tésztát 5-7 perc alatt készre sütjük. Ha a fánk alja kopog, akkor megsült rendesen.
  3. A kisült fánkokat egy rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Addig 200 g étcsokoládét gőz felett megolvasztunk és a fánkok tetejét belemártjuk. Ügyelni kell arra, hogy csak a fánk 1/3-a legyen csokis. Ha a csoki megdermedt, a csoki alatt félbevágjuk a tésztát és egymás mellé sorakoztatjuk.
  4. A fánkok betöltéséhez sárgakrémet főzünk. Először a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük. Majd a lisztet, pudingport, tojássárgákat és a vaníliás cukrot kevés tejjel homogénre kikeverjük. A maradék tejet a cukor felével feltesszük főzni. Ha már forr, hozzáadjuk az előzőleg csomómentesre kevert elegyünket és egy habverő segítségével folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Az elkészült forró krémhez azonnal hozzákeverjük a felvert habot és egy tepsibe elterítjük. Ha a krém kihűlt, habzsákba tesszük és a fánkok alját betöltjük vele.
  5. A hideg tejszínből 2 evőkanállal vegyünk ki és keverjük bele az instant kávét, majd az egészet verjük habbá, tegyük habzsákba és a sárgakrém tetejét díszítsük. Ezután a fánk csokimázas tetejét rátesszük a habra és hűtőben tároljuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 19.

Receptkategóriák

Eclair fánk csokival
Esztella22 17 recept

Családi kedvenc, amit a minapokban újra megsütöttem. Mindenki hümmögött. Szerintem ízlett nekik :) Ebből az adagból kb. 15 db fánk lesz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...