Eclair fánk csokival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Esztella22
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g víz0 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
175g tej98 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
126 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
1271
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g víz0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
700g tej392 kcal
-
30g pudingpor114 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
5075
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
29.2g tej16 kcal
-
1.3g pudingpor5 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
8.3g növényi habtejszín21 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8.3g étcsokoládé46 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1217.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 155 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
1271
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.3 g
Zsír
-
Összesen 252.3 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4870.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1252 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1679 mg
-
Nátrium 1234 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.6 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 620 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1445 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2543 micro
Összesen
5075
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
100 g vaj
-
200 ml víz
-
5 db tojás
-
700 ml tej
-
30 g pudingpor
-
60 g finomliszt
-
5 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 g cukor
-
200 ml növényi habtejszín
-
2 ek instant kávé
-
200 g étcsokoládé
Elkészítés
- Vajat a vízzel egy fazékba tesszük. Mikor forrásközelbe ért az elegy, hozzákeverjük a lisztet egy fakanál segítségével. A lisztet addig reszteljük, ameddig a tészta a fazék oldaláról le nem vált. Ezután átöntjük egy másik edénybe. Ezután egy habverő dagasztó fejével a tojásokat egyenként a tésztához adva, alaposan eldolgozzuk. A végén egy masszív tésztát kell kapni, amit nyomózsákba adagolunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm hosszú es kb. 2 cm széles csíkokat nyomunk. Itt arra kell figyelni, hogy a tészták között legyen távolság, mert sütés közben szépen megnövekszenek. Amikor ezzel megvagyunk, előkészítjük a sütőt.
- A sütőt 210°C fokra és gőzös funkcióra állítjuk. Ha elérte a hőfokot, a fánkocskákat első körben 15-20 percig sütjük. Ajtót nem nyitjuk ki, mert összeesik!!! Ha letelt a kívánt idő és a fánkok elérték ideális nagyságukat, akkor a gőzös funkciót kikapcsoljuk, és 180°C-ra, alsó-felső sütési módra állítjuk. A tésztát 5-7 perc alatt készre sütjük. Ha a fánk alja kopog, akkor megsült rendesen.
- A kisült fánkokat egy rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Addig 200 g étcsokoládét gőz felett megolvasztunk és a fánkok tetejét belemártjuk. Ügyelni kell arra, hogy csak a fánk 1/3-a legyen csokis. Ha a csoki megdermedt, a csoki alatt félbevágjuk a tésztát és egymás mellé sorakoztatjuk.
- A fánkok betöltéséhez sárgakrémet főzünk. Először a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük. Majd a lisztet, pudingport, tojássárgákat és a vaníliás cukrot kevés tejjel homogénre kikeverjük. A maradék tejet a cukor felével feltesszük főzni. Ha már forr, hozzáadjuk az előzőleg csomómentesre kevert elegyünket és egy habverő segítségével folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Az elkészült forró krémhez azonnal hozzákeverjük a felvert habot és egy tepsibe elterítjük. Ha a krém kihűlt, habzsákba tesszük és a fánkok alját betöltjük vele.
- A hideg tejszínből 2 evőkanállal vegyünk ki és keverjük bele az instant kávét, majd az egészet verjük habbá, tegyük habzsákba és a sárgakrém tetejét díszítsük. Ezután a fánk csokimázas tetejét rátesszük a habra és hűtőben tároljuk tálalásig.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Esztella22
17 recept
Családi kedvenc, amit a minapokban újra megsütöttem. Mindenki hümmögött. Szerintem ízlett nekik :) Ebből az adagból kb. 15 db fánk lesz.