r
Nosalty Logó

Eckler torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Eckler torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    442.8 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3713 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. A vizet, a margarint, a sót és a kiskanál cukrot felrakjuk főni, és mikor a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és teljesen homogénre keverjük. Félrehúzzuk hűlni, majd miután már csak langyosnak mondható, hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, egy 26 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk rá.
  3. Az égetett tésztát nyomózsákba töltjük, és kitöltjük vele a sütőpapírra rajzolt kört (ez lesz a tortánk alapja).
  4. Előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük, ne lepődjünk meg, ha a tészta a sütés végére többszörös méreteket ölt majd. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de az ajtaját még kb. fél óráig nem nyitjuk ki.
  5. A maradék égetett tésztából készíthetünk díszeket a tortára (pl. fánkocskákat, mint a fotón).
  6. Felverjük a habtejszínt (összesen 1 litert, aztán ebből fogunk adagolni a különböző rétegekhez).
  7. A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, esszenciával vagy vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadva a tejet felforraljuk, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Majd gyakori kevergetés mellett kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a felvert habtejszín 1/3 részét.
  8. A csokis habhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk az apró kockákra tört étcsokit, és elkeverjük az 1/3 l felvert tejszínnel.
  9. Ha eltelt a sütő kikapcsolása óta legalább fél óra, akkor kivesszük a tésztát, és a 26 cm-es tortaforma alját a közepére helyezve, körbevágjuk azt, ez lesz a tortánk alapja, a maradékkal pedig a torta oldalát díszíthetjük.
  10. A torta alapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük egyenletesen a csokis habot, majd erre kerül a felvert tejszín utolsó 1/3-a.
  11. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, maradék égetett tésztával, olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8589
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A torta édesanyám születésnapjára készült. Ő egy igazi Eckler fánk rajongó, ezért gondoltam egyet, és tortásítottam a kedvencét.:)

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...