Eckler torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
Az égetett tésztához
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
13g víz0 kcal
A vaníliás krémhez
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
0 kcal
-
41g habtejszín120 kcal
A csokis habhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
41g habtejszín120 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A tetejéhez
-
41g habtejszín120 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
728
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
Az égetett tésztához
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g víz0 kcal
A vaníliás krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
-
330g habtejszín964 kcal
A csokis habhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
330g habtejszín964 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A tetejéhez
-
330g habtejszín964 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5824
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
Az égetett tésztához
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
4.4g margarin32 kcal
-
4.4g víz0 kcal
A vaníliás krémhez
-
8 kcal
-
22g tej12 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
A csokis habhoz
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
A tetejéhez
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
255
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
728
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 442.8 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3832.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1414 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1216 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.7 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 872.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3815 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 347 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 3713 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
5824
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Az égetett tésztához
A vaníliás krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
15 dkg cukor
-
3.3 dl habtejszín
A csokis habhoz
-
100 g étcsokoládé
-
3.3 dl habtejszín
A tetejéhez
-
3.3 dl habtejszín
Elkészítés
Az égetett tésztához
- A vizet, a margarint, a sót és a kiskanál cukrot felrakjuk főni, és mikor a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és teljesen homogénre keverjük. Félrehúzzuk hűlni, majd miután már csak langyosnak mondható, hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat.
- Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, egy 26 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk rá.
- Az égetett tésztát nyomózsákba töltjük, és kitöltjük vele a sütőpapírra rajzolt kört (ez lesz a tortánk alapja).
- Előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük, ne lepődjünk meg, ha a tészta a sütés végére többszörös méreteket ölt majd. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de az ajtaját még kb. fél óráig nem nyitjuk ki.
- A maradék égetett tésztából készíthetünk díszeket a tortára (pl. fánkocskákat, mint a fotón).
- Felverjük a habtejszínt (összesen 1 litert, aztán ebből fogunk adagolni a különböző rétegekhez).
- A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, esszenciával vagy vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadva a tejet felforraljuk, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Majd gyakori kevergetés mellett kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a felvert habtejszín 1/3 részét.
- A csokis habhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk az apró kockákra tört étcsokit, és elkeverjük az 1/3 l felvert tejszínnel.
- Ha eltelt a sütő kikapcsolása óta legalább fél óra, akkor kivesszük a tésztát, és a 26 cm-es tortaforma alját a közepére helyezve, körbevágjuk azt, ez lesz a tortánk alapja, a maradékkal pedig a torta oldalát díszíthetjük.
- A torta alapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük egyenletesen a csokis habot, majd erre kerül a felvert tejszín utolsó 1/3-a.
- Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, maradék égetett tésztával, olvasztott csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8613
- Feltöltés dátuma: 2013. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
A torta édesanyám születésnapjára készült. Ő egy igazi Eckler fánk rajongó, ezért gondoltam egyet, és tortásítottam a kedvencét.:)