r
Nosalty Logó

Eckler fánk csokoládékrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Eckler fánk csokoládékrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 3609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    266.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához tegyük a vizet és vajat egy lábasba, és lassan forraljuk fel. Mihelyst forrni kezd, fakanállal gyorsan keverjük hozzá a lisztet. Állandó keverés mellett, lassú tűzön főzzük 2 percig, vagy amíg a massza egynemű nem lesz és nem tapad a lábas széléhez.
  2. Kevés hűlés után egyenként verjük fel a tojásokat, mindegyik után külön felverve, míg a tészta világos és fényes nem lesz.
  3. Sütőpapíros tepsire habzsákkal vagy egyszerűen evőkanállal tegyünk hosszanti csíkokat, szépen igazgassuk hosszúkás alakúra vizes kézzel.
  4. Spricceljük meg kevés vízzel, majd tegyük 200 C fokra előmelegített sütőbe 10-15 percig. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és süssük aranybarnára. Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
  5. A kész sütiket teljes hűlés után hosszában kettévágjuk, majd a csokis krémmel megtöltjük. A tetejét rátesszük. Kakaóporral, majd porcukorral megszórjuk. Nem maradt más hátra, csak a kóstolás. Jó étvágyat!!

krém

  1. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot.
  2. A mascarponekrémhez csurgatjuk.
  3. A tejszínt felverjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Ajánló

Nagyon laktató, ezért ez a desszertet egy finom, húsos előétel vagy gazdag leves után ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenséges ízek jellemzik ezt a süteményt. A puha tésztában a könnyű, lágy krém, és mikor beleharap az ember, egyre csak többet és többet akar belőle... a férjem kedvencei közé tartozik :-))

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...