Ecetes nyári krumplisaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
132
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
530
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1193.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
132
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4772.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 4294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 439.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
530
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, mossuk, kettévágjuk, és keresztben vastagabb karikákra vágjuk. A főzővízbe 1 ek olívaolajat öntünk, megsózzuk. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, vigyázva, hogy a krumplik ne főjenek szét.
- A salátástálban sót-cukrot-ecetet összekeverünk, vízzel felöntjük, belekeverjük az olajat, és a krumplit még langyosan hozzátesszük a léhez.
- Borsot őrölünk rá, és a tetejére szórjuk a nagyon vékonyra vágott hagymakarikákat. (Én most pórét használtam.)
- Az egészet óvatosan összekeverjük. Ha teljesen kihűlt, betesszük a hűtőbe.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8370
- Feltöltés dátuma: 2013. július 11.
Ajánló
Legjobb 1 nappal előbb elkészíteni, hogy a krumplit jól átjárhassák az enyhén ecetes-sós ízek. Grillezett vagy egybe sült húsokhoz jól passzol.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
"Régimódi" salátalében készült saláta, a Mamám csinálta főtt zellerkarikák hozzáadásával is, úgy is finom nagyon. Ha majonézest készített, előző este ugyanebbe a lébe beáztatta a krumplit, hagymát, majd másnap leszűrte, és óvatosan összevegyítette a házilag készített majonézzel. Kis trükk, nagy hatással!