Ecetes cékla hordóban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lardee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklához
A felöntőléhez
Összesen
401
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklához
A felöntőléhez
Összesen
4805
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 1982 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1097.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 852 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
401
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31662.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1680 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 2207 mg
-
Foszfor 3780 mg
-
Nátrium 23778 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1056.5 g
-
Cukor 774 mg
-
Élelmi rost 276 mg
VÍZ
-
Összesen 13173.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 460 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10224 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1876 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4805
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A céklához
- A céklát megmossuk, lecsípjük a gyökere végét, lábasba tesszük, és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Kb. 2 órát főzzük, akkor jó, ha hústűvel beleszúrva, puha a belseje is.
- Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy picit hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk. Ismét leöblítjük, és tetszés szerint felszeleteljük. (Nekem van egy "hullámos" élű késem, azzal szeleteltem.)
- A tormát hasábokra vágjuk, és betesszük a céklával együtt a hordóba.
- Ezután elkészítjük a felöntőlevet: a vizet felforraljuk, beletesszük a sót, a cukrot, majd a köményt (én mikor ráöntöm a lét a savanyúra, leszűröm, mert nem szeretem benne a magokat, de ki-ki ízlés szerint járjon el), végül az ecetet és a tartósítószert.
- Tegyük félre a lét, és akkor öntsük a céklára, ha már langyosra hűlt.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 50038
- Feltöltés dátuma: 2011. december 28.
Ajánló
Én a savanyúságokat hűvös helyen tartom, így biztos nem romlik meg (spájz, kamra...)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lardee
31 recept
Apósomtól kaptam 2 nagy festékes vödörnyi céklát, és nem volt otthon annyi sok üvegem, így gondoltam, hordóban is jó lesz.