r
Nosalty Logó

Ecetes bableves szélesmetélttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
B-Cs
Ecetes bableves szélesmetélttel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

648
Kalória
30.4g
Fehérje
117.6g
Szénhidrátok
6.8g
Zsír
424.9g
Víz
-
Koleszterin
17.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1292 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

Víz

  • Összesen
    2549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3022 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este vagy főzés előtt pár órával beáztatjuk. Használat előtt átmossuk, és tiszta bő vízben feltesszük főni a füstölt kockákkal vagy a választott hússal/szalonnával. Ezt a levest bő lére kell készíteni, hagyjunk bőven rajta vizet. A babot a többi zöldség hozzáadása előtt főzzük elő 20 percet.
  2. Addig pucoljuk meg a zöldségeket. A répa mehet karikára, a fehérrépát elég megpucolva egészben belefőzve, krumpli apróbb kockákra vágva. A répát is főzzük egy kicsit a krumpli nélkül még, mert a krumpli hamar megpuhul.
  3. Miután a zöldségek majdnem teljesen megfőttek, készítsük el a fokhagymás rántást. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk fel. Az olajba tegyük fel a fokhagymát, és nagyon lassú tűzön süssük elő. Mikor a fokhagymák már nem nyersek, adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk szép világos rántást. Levéve a tűzről hintsük meg pirospaprikával, keverjük el, majd merjünk hozzá a levesből, és keverjük ki simára. Majd a rántást tegyük vissza a levesbe.
  4. Forraljunk a levesen még pár percet, sózzuk igény szerint, és ha minden zöldség puha, készen is vagyunk. Főzzük ki a szélesmetéltet, szűrjük le, és tegyük külön tálba.
  5. A leves fogyasztása az alábbi módon zajlik: a tányérunkba szedjünk a tésztából, szedjünk rá levest igény szerint, majd a végén ízlés szerint egy fél evőkanál ecettel savanyítsuk meg. Akkor finom, ha jó ecetes és jó sós a leves.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Felénk így fogyasztják a bablevest. Nálam általában megáll benne a kanál, annyi tészta van benne. Készíthető vegán vagy sima változatban is. Vegán változatban füstölt hús kockával, húsos változatban bármilyen füstölt alkatrésszel jól működik, akár egy darab belefőzött kenyérszalonnával is. Ecetet nem mindenki tesz bele, de nagyon ajánlom kipróbálásra, a tésztával együtt isteni párost alkot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!