r
Nosalty Logó

Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 6793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 6793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, míg teljesen fel nem olvad.
  2. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk.
  3. 4 cipóra osztjuk. Időközben a tészta a karamelltől keményedik. (Én úgy segítettem a nyújtásnál, hogy előtte 1 cipót betettem a mikróba pár fordulatra. Így könnyebben nyújtható lett.)
  4. Egyenként kisütjük a lapokat 24×39 cm-es vajjal lekent tepsi hátoldalán. (170 fok, 7 perc a sütés idő, semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!)
  5. Tejszín ízű krém készítése: A pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.
  6. A karamelles krém készítése: A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
  7. Betöltjük a lapokat. Alsó lap-tejszínes krém-lap-karamelles krém-lap-tejszínízű krém-lap. A tetejét porcukorral megszórjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, és utána szeleteljük. Nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 17793
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Húsvéti süteményünk egyike volt. Nagyon ízlett mindenkinek! Ajánlom elkészítésre!

Hozzávalók

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...