Duplán citromos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna-manna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20g vaj143 kcal
-
33g cukor126 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A mázhoz
Összesen
530
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
530
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 169.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5398.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1230 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 2288 mg
-
Nátrium 1528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620 g
-
Cukor 417 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 569.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 1205 mg
-
Retinol - A vitamin: 1693 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2020 micro
Összesen
4234
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A vajat/margarint megolvasztjuk (de ne legyen meleg!), és habosra felverjük a cukorral.
- Hozzákeverjük a 8 tojássárgáját, belereszeljük a citromok héját és a kifacsart levüket.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, hozzákeverjük a citromos masszához.
- Végül a 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosanhozzáadjuk.
- Normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
- Ha langyosra hűlt, a porcukorból és citromléből készült sziruppal vonjuk be.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9274
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsanna-manna
19 recept
Egyszerű, de nagyon finom süti, ami talán a meleg nyári napokon esik a legjobban. Kipróbáltam már muffin formában is ugyanezt a tésztát a sziruppal, és ha lehet, még finomabb!