r
Nosalty Logó

Impozáns duplacsokis-epres brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Impozáns duplacsokis-epres brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.8 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2108 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 6606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat és az étcsokit gőz fölött összemelegítjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, a porcukrot, a kakaóport, egy csipet sót, a vaníliát, és alaposan összekeverjük.
  3. Legvégül mehet hozzá a liszt, alapos elkeverés után pedig rakjuk egy négyzetes, sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  4. 180°C fokos előmelegített sütőben süssük kb. 25 percet.
  5. A sütőből kivéve, a formában hagyva hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Az epret szeleteljük a kihűlt brownie tetejére.
  2. A krémhez melegítsük össze a tejszínt és a vajat közepes lángon, amíg el nem kezd szépen gyöngyözni.
  3. A forró tejszínes keveréket öntsük rá a csokira, majd hagyjuk 1-2 percig felolvadni benne. Ezután keverjük el csomómentesre a krémet.
  4. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük rá az eperdarabokra úgy, hogy befedje azokat.
  5. Rakjuk másfél órára hűtőbe, hogy a krém teljesen rádermedjen a brownie-ra.
  6. Felszeletelve, friss eperrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6268
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Impozáns duplacsokis-epres brownie
Kristyán Fanni 107 recept

A brownie-t nehéz hova fokozni, hiszen önmagában is egy elragadó, bűnös élvezetről van szó. Most egy igazán ínycsiklandozó verzióját hoztuk el nektek, amit felturbóztunk a szezon gyümölcssztárjával, az eperrel. Mivel úgy éreztük, önmagában még ez sem elég nekünk, a tetejét még nyakon öntöttük egy étcsokoládés, tejszínes krémmel, ami tuti megdobja majd a cukorszintünket. Szigorúan bátor önkénteseknek ajánljuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...