r
Nosalty Logó

Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7650 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7055.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    3359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1832 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat. A hagymát üvegesre pároljuk, majd mehet bele az apróra vágott angolzeller.
  2. Rászórjuk a rizottó rizst, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Gyakori kavargatás mellett néhány percig főzzük, majd amikor a bor nagy része elpárolgott, fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet. Sűrű kevergetés mellett kb. 15-20 percig főzzük.
  3. Ha a rizs magába szívta az összes alaplevet, egy kevés vajat és reszelt parmezánt keverünk a rizottóba, és néhány percig lefedve pihentetjük.
  4. Rukkolával, szárított paradicsommal, bivalymozzarellával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14204
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szuper könnyű nyári olasz étel, risotto bianco, sok-sok sajttal, rukkolával és szárított paradicsommal. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...