r
Nosalty Logó

Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

696
Kalória
26.4g
Fehérje
62g
Szénhidrátok
32.8g
Zsír
116.3g
Víz
84.8g
Koleszterin
4.3g
Rost
7.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7650 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7055.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    3359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1832 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat. A hagymát üvegesre pároljuk, majd mehet bele az apróra vágott angolzeller.
  2. Rászórjuk a rizottó rizst, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Gyakori kavargatás mellett néhány percig főzzük, majd amikor a bor nagy része elpárolgott, fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet. Sűrű kevergetés mellett kb. 15-20 percig főzzük.
  3. Ha a rizs magába szívta az összes alaplevet, egy kevés vajat és reszelt parmezánt keverünk a rizottóba, és néhány percig lefedve pihentetjük.
  4. Rukkolával, szárított paradicsommal, bivalymozzarellával és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy szuper könnyű nyári olasz étel, risotto bianco, sok-sok sajttal, rukkolával és szárított paradicsommal. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!