Dupla kekszes cheesecake
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
25.4g mascarpone103 kcal
-
12.7g krémsajt32 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
10.2g keksz43 kcal
-
15.3g háztartási keksz64 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 497.8 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2455.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 1718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.8 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 236.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 1709 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
500 g mascarpone
-
175 g tejföl
-
2 db tojás
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet só
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg cukor
Elkészítés
- Először a sajttorta 'alapját' készítjük el. Ehhez a kakaós kekszet zacskóba töltjük és összetörjük durvára klopfolóval, majd még majd 50 g darált háztartási kekszet teszünk hozzá.
- A vajat felolvasztjuk és a felét hozzákeverjük, a másik felét pedig a maradék 250 g darált háztartási kekszhez öntjük.
- Egy (teflonos) 26-28 cm-es csatos tortaformába tömörítjük (pl. egy pohár aljával) a vajas - kakaós kekszmorzsákat, 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. Megvárjuk míg legalább langyosra hűl, a háztartási kekszes masszát ráterítjük, alaposan lenyomkodjuk és mehet vissza újabb 10 percre a sütőbe.
- A sajtkrémhez a mascarponét, a sajtkrémet, a tejföllel összekeverjük és hozzáadjuk a cukrot (nem is tudom, miért csináltam fele-fele cukorral, talán azért, mert nem tudtam dönteni), valamint az étkezési keményítőt.
- A krémbe belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét, ízlés szerint reszelt citromhéjat adunk hozzá (én saját szárított citromhájat használtam, kb. 3 teáskanálnyit). Mivel nincsen édes só nélkül, egy pici sót is belecsippentünk.
- Amint a cukor jól feloldódott, egyesével alaposan elkeverjük a két tojást a krémhez. ( Én végig kézi habverővel dolgoztam, de jól alaposan kikevertem mindent. Több helyen elektromos habverőt ajánlottak, de én szerettem volna, ha az az igazi amerikai tömör gyönyör sikeredik és nem lesz túl könnyű. )
- A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet, majd 50-60 perc alatt készre sütjük a 160 fokos sütőben a tortát. Félidőben el lehet forgatni, hogy a teteje egyenletesen süljön. Illatra érezni fogjuk, ha készen van, imádnivaló! Akkor az igazi, ha 'bőrös' a teteje, nem ég meg sehol és remeg, ha kicsit megmozgatod, de nem folyós.
- A tortát, miután kihűlt, legalább egy éjszakára hűtőbe kell tenni, de ha egy napot áll, az ízek még jobban összeérnek. A tortaformát késsel körbevágjuk, lecsatoljuk és már szeletelhető is a legfinomabb cheesecake :)
- Tálalás előtt valamilyen öntetből kb. két evőkanálnyi kerülhet rá, díszítésül pedig mentalevél.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26-28
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 39152
- Feltöltés dátuma: 2010. október 08.
Ajánló
Én málnaszósszal készítettem, amihez friss málnát cukorral összerotyogtattam teflonserpenyőben, vaníliával és lime lével ízesítettem. 10-15 perc lassú tűzön, és jól be is sűrűsödik. Itt nem használtam mennyiségeket, kísérletezzen mindenki bátran! Ajánlható még áfonya, karamell, citrom vagy lime-öntettel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Régen volt már, hogy volt szerencsém eredeti amerikai cheesecakehez, ami már akkor elbűvölt, amikor a nevét meghallottam. Azóta itthon sokszor vadásztam (étteremben, vagy házhozszállítással is próbálkoztam), de közel sem ettem olyan finomat. Az, hogy én magam kísérletezzek, eddig nem jutott eszembe, pedig úgy szeretek főzni, hogy több receptből kreálok egy sokadikat. Most is így készült, a töménytelen recept közül nem tudtam eldönteni, melyik lehet az, ami ugyanolyan lesz, mint amit anno kóstoltam. Egy komplett nagybevásárlás (szinte minden hozzávaló, amit bármelyik recept megemlített) és 8-10 recept áttekintése után vettem egy nagy levegőt és elkezdtem összekutyulni a dolgokat. Ami a végeredményt illet, valami csodálatos lett. A két színű kekszréteg esztétikailag is jól mutat, de ízben és állagban is passzol, ahogy a durvára tört keksz fölött a világos réteg beissza a masszát. Könnyű elkészíteni is, bátortalanabbaknak is bátran ajánlom! :) Tömör, kellően sajtos és nem túl édes verzió, remélem mindenkinek ízleni fog, aki elkészíti.