r
Nosalty Logó

Dupla kekszes cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dzsorsi
Dupla kekszes cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    497.8 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.8 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 7547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a sajttorta 'alapját' készítjük el. Ehhez a kakaós kekszet zacskóba töltjük és összetörjük durvára klopfolóval, majd még majd 50 g darált háztartási kekszet teszünk hozzá.
  2. A vajat felolvasztjuk és a felét hozzákeverjük, a másik felét pedig a maradék 250 g darált háztartási kekszhez öntjük.
  3. Egy (teflonos) 26-28 cm-es csatos tortaformába tömörítjük (pl. egy pohár aljával) a vajas - kakaós kekszmorzsákat, 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. Megvárjuk míg legalább langyosra hűl, a háztartási kekszes masszát ráterítjük, alaposan lenyomkodjuk és mehet vissza újabb 10 percre a sütőbe.
  4. A sajtkrémhez a mascarponét, a sajtkrémet, a tejföllel összekeverjük és hozzáadjuk a cukrot (nem is tudom, miért csináltam fele-fele cukorral, talán azért, mert nem tudtam dönteni), valamint az étkezési keményítőt.
  5. A krémbe belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét, ízlés szerint reszelt citromhéjat adunk hozzá (én saját szárított citromhájat használtam, kb. 3 teáskanálnyit). Mivel nincsen édes só nélkül, egy pici sót is belecsippentünk.
  6. Amint a cukor jól feloldódott, egyesével alaposan elkeverjük a két tojást a krémhez. ( Én végig kézi habverővel dolgoztam, de jól alaposan kikevertem mindent. Több helyen elektromos habverőt ajánlottak, de én szerettem volna, ha az az igazi amerikai tömör gyönyör sikeredik és nem lesz túl könnyű. )
  7. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet, majd 50-60 perc alatt készre sütjük a 160 fokos sütőben a tortát. Félidőben el lehet forgatni, hogy a teteje egyenletesen süljön. Illatra érezni fogjuk, ha készen van, imádnivaló! Akkor az igazi, ha 'bőrös' a teteje, nem ég meg sehol és remeg, ha kicsit megmozgatod, de nem folyós.
  8. A tortát, miután kihűlt, legalább egy éjszakára hűtőbe kell tenni, de ha egy napot áll, az ízek még jobban összeérnek. A tortaformát késsel körbevágjuk, lecsatoljuk és már szeletelhető is a legfinomabb cheesecake :)
  9. Tálalás előtt valamilyen öntetből kb. két evőkanálnyi kerülhet rá, díszítésül pedig mentalevél.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39152
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Ajánló

Én málnaszósszal készítettem, amihez friss málnát cukorral összerotyogtattam teflonserpenyőben, vaníliával és lime lével ízesítettem. 10-15 perc lassú tűzön, és jól be is sűrűsödik. Itt nem használtam mennyiségeket, kísérletezzen mindenki bátran! Ajánlható még áfonya, karamell, citrom vagy lime-öntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dzsorsi 2 recept

Régen volt már, hogy volt szerencsém eredeti amerikai cheesecakehez, ami már akkor elbűvölt, amikor a nevét meghallottam. Azóta itthon sokszor vadásztam (étteremben, vagy házhozszállítással is próbálkoztam), de közel sem ettem olyan finomat. Az, hogy én magam kísérletezzek, eddig nem jutott eszembe, pedig úgy szeretek főzni, hogy több receptből kreálok egy sokadikat. Most is így készült, a töménytelen recept közül nem tudtam eldönteni, melyik lehet az, ami ugyanolyan lesz, mint amit anno kóstoltam. Egy komplett nagybevásárlás (szinte minden hozzávaló, amit bármelyik recept megemlített) és 8-10 recept áttekintése után vettem egy nagy levegőt és elkezdtem összekutyulni a dolgokat. Ami a végeredményt illet, valami csodálatos lett. A két színű kekszréteg esztétikailag is jól mutat, de ízben és állagban is passzol, ahogy a durvára tört keksz fölött a világos réteg beissza a masszát. Könnyű elkészíteni is, bátortalanabbaknak is bátran ajánlom! :) Tömör, kellően sajtos és nem túl édes verzió, remélem mindenkinek ízleni fog, aki elkészíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...