r
Nosalty Logó

Duci túrós kiflik

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Duci túrós kiflik
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

462
Kalória
19.5g
Fehérje
65.4g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
66.7g
Víz
72.1g
Koleszterin
2g
Rost
17g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3693 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6613.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    533.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 3693 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk.
  5. Golyókat formázunk.
  6. A golyókat oválisra nyújtjuk.
  7. Képzeletben a tésztát 3 sávra osztjuk, a középsőre teszünk 2 ek tölteléket, az alsó harmadot ráhajtjuk, ujjunkkal kicsit összenyomjuk a tészta szélét, és a felső harmadot egy derelyevágó segítségével 1 cm szélesen becsíkozzuk, majd a töltelékes részt átfordítjuk rajta. Így a rácsos rész felülre kerül.
  8. Meghajlítjuk kifli formára.
  9. Meghajlítjuk kifli formára.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
  11. Hagyjuk még addig kelni, míg a sütő bemelegszik.

Töltelékhez

  1. Túrót egy tálba öntjük, egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, és belereszeljük a citrom héját.

Tetejére

  1. Lekenjük egy tojássárgája és kevéske tej keverékével.
  2. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  3. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*28

Ez a süti azért született, mert volt egy tasak túró, amit mindenképpen el kellett használni. Ezért tegnap este nekiláttam, és bedagasztottam egy adag édes kelt tésztát, kifliket formáztam, és megtöltöttem. Vacsira és reggelire is volt friss péksüti. A reszelt citromhéj igazán kellemes ízt kölcsönöz a tölteléknek, a tészta pedig még másnap is finom, puha, omlós. Szép, nagy kiflik lettek. Ízlés szerint lehet több részre is osztani a megkelt tésztát, és akkor kisebb péksütiket kapunk. További képek a készítéséről a blogon megtekinthetők: http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/11/duci-turos-kifli.html

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!