r
Nosalty Logó

Domo-kun torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Domo-kun torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

1269
Kalória
24.8g
Fehérje
160.9g
Szénhidrátok
59.4g
Zsír
82.1g
Víz
506.3g
Koleszterin
5.2g
Rost
126.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 1269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 7608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    356.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    3038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8046.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    2368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2959 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3094 micro
Összesen 7608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótánkat: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a cukrot is folyamatosan adagoljuk hozzá. Mehetnek bele egyenként a tojások sárgái, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket.
  2. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (csak a forma aljára tegyünk sütőpapírt).
  3. Krém: A tejet felforraljuk. A sárgáját elkeverjük a pudingokkal és a cukorral, majd mehet a tejhez. Folyamatosan keverjük, egy darabos krémet kell kapnunk. Kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékletű margarint géppel felhabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd a kókuszreszeléket. Jól eldolgozzuk.
  5. A kihűlt piskótát három fele vágjuk. Megkenjük a kókuszos krémmel úgy, hogy jusson a tetejére is, hogy a fondantunk tapadjon. Egy kis kockányit egyik végéből kivágunk (lábak helye), ez lesz a Domo keze.
  6. A kép alapján vonjuk be fondanttal és díszítjük. (Én a barna fondantot már az elkészítés közben színeztem a kakaóporral.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Párom szülinapi tortája lett. A krémet Anikusznak köszönöm, a Raffaello tortájánál találtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!