Dobostorta pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g vaj23 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
113g habtejszín329 kcal
A karamellhez
-
25g cukor97 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Összesen
913
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
A karamellhez
-
100g cukor387 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
3646
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
10.1g tojás13 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
13.8g étcsokoládé75 kcal
-
41.5g habtejszín121 kcal
A karamellhez
-
9.2g cukor36 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
13.8g habtejszín40 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 117.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
913
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 264 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2251.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.4 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 469.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2017 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 1980 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
3646
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
40 g cukor
-
13 g vaj
-
40 g finomliszt
A krémhez
-
150 g étcsokoládé
-
450 ml habtejszín
A karamellhez
-
100 g cukor
-
1 teáskanál citromlé
-
150 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.
- Egy négyszögű sütőlemezt kivajazunk, enyhén lisztezzük. A tésztát rákenjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, lapos késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk.
- A krémhez az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- A tésztából kivágunk 12 akkora korongot, amekkora beleillik egy 2,5 dl pohárba.
- A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük. A krém harmadát elosztjuk 4 pohárba, lefedjük egy-egy koronggal, majd folytatjuk a rétegezést.
- A karamellhez a cukrot a citromlével karamellizáljuk, majd kevergetve, feloldjuk a tejszínnel, és a poharakba öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x28
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 22937
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy Tina magazinban akadtam erre a receptre. Ott egyszerű piskótalapból voltak a korongok kivágva, de én úgy döntöttem, ha már Dobostorta -mégha csak pohárban is -, akkor legyen a lap is olyan, amilyennek én ismerem a dobostorta receptjéből.