r
Nosalty Logó

Dobostorta pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dobostorta pohárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 3646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1980 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.
  2. Egy négyszögű sütőlemezt kivajazunk, enyhén lisztezzük. A tésztát rákenjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, lapos késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A tésztából kivágunk 12 akkora korongot, amekkora beleillik egy 2,5 dl pohárba.
  5. A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük. A krém harmadát elosztjuk 4 pohárba, lefedjük egy-egy koronggal, majd folytatjuk a rétegezést.
  6. A karamellhez a cukrot a citromlével karamellizáljuk, majd kevergetve, feloldjuk a tejszínnel, és a poharakba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22937
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Tina magazinban akadtam erre a receptre. Ott egyszerű piskótalapból voltak a korongok kivágva, de én úgy döntöttem, ha már Dobostorta -mégha csak pohárban is -, akkor legyen a lap is olyan, amilyennek én ismerem a dobostorta receptjéből.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...