r
Nosalty Logó

Dobos-torta öt lapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta öt lapból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 6676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    357.8 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    2534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.7 g
  • Cukor
    648 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2875 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2777 micro
Összesen 6676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A két masszát egymásba forgatjuk, és közben a lisztet is beleszitáljuk, az olvasztott margarint belecsurgatjuk.
  2. Tepsi hátoldalára sütőpapírt fektetünk, egy tortakarikát körberajzolunk, és erre a körre rásimítjuk a tészta egyötödét. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha légkeveréssel csináljuk, egyszerre két lapot is süthetünk. Ha kész, késsel alávágunk, félretesszük hűlni, és a többit is megsütjük.
  3. A krémhez a tojásokat fele porcukorral kézi vagy gépi habverővel keverve sűrűre főzzük. Majd időnként megkeverve kihűtjük.
  4. A vajat (lehet margarinnal is,de vajjal az igazi) a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt cukros tojást robotgéppel felverjük, és a vajas krémhez adjuk. Az olvasztott csokit is belecsurgatjuk.
  5. A krémmel megkenünk négy lapot, annyit hagyva ,hogy a torta oldalára és tetejére krémrózsának jusson. Hidegre tesszük dermedni. Annyi krémrózsát nyomjunk, amennyi szeletesre akarjuk a tortát.
  6. A karamellhez a cukrot lábasba szórjuk,és kis lángon, kevergetve aranysárgára olvadásig pirítjuk. Lassan folyatva az utolsó lapra öntjük, és közben nagyon gyorsan elkenjük hosszú nyelű késsel. Egy másik olvasztott vajas kés már legyen odakészítve, ezzel gyorsan bejelöljük a szeletek helyét. Ha végeztünk, már át is vághatjuk, de lényeg, hogy gyorsan legyenek a szeletek bejelölve, mert utána már erősen törik a karamell.
  7. A cikkeket a krémrózsákra támasztva a tortára rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32597
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készült a páromnak, miután kipuhatoltam, hogy ez volt gyerekkorában a kedvence. Körülbelül két óra múlva, amikor a tortakészítés felénél jártam, arra gondoltam kár, hogy nem  a gyümölcstorta volt a kedvence... :) Nekem csak öt lap sikerült, mert véletlenül kevesebb tojás volt itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...