Dobos-torta Fruzsitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
32g tojás40 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
3g margarin24 kcal
A krémhez
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
40g margarin287 kcal
A krémhez
Összesen
6412
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
22.2g tojás28 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
A krémhez
Összesen
369
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 357.7 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3684.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 1682 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.6 g
-
Cukor 587 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 475.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2962 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1633 mg
-
Retinol - A vitamin: 2904 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2766 micro
Összesen
6412
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
369
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
4 dkg margarin
A krémhez
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
26 dkg vaj
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg étcsokoládé
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztáhoza tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
- A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint.
- A tojássárgás masszára rászitáljuk a lisztet, összekeverjük.
- A fehérjehabot óvatos, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverjük, amíg egynemű nem lesz.
- Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát. A tortaforma kerek alján egyenként 6 lapot sütünk.
- A krémhez a 4 tojást a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot tűzhelyen összemelegítjük 40-50 fokra. A meleg krémet kihűlésig habbá verjük fel.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal és a kakaóporral.
- Majd a többi szobahőmérsékletű vajjal és a tojásos masszával habosra keverjük.
- A krémből egy keveset félreteszünk a dobostetők alá.
- A 6 tortalapból 5-t megtöltünk a krémmel, és egymásra helyezzük. A torta oldalát is bekenjük a krémmel. A 6. tortalapot két félkörré vágjuk.
- A 15 dkg cukrot a citromlével világosra karamellizáljuk.
- A karamell egyik felét az egyik féltortalapra öntjük, elkenjük rajta. Fontos, hogy még melegen, a teljes dermedés előtt vajas késsel 8 egyenlő cikkelyre vágjuk fel. Megismételjük a második fél tortalappal is.
- A maradék krémből 16 kis rózsát vagy pöttyöt teszünk a tortára, és ezekre fektetjük rá a dobostetőket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 30634
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
És jöjjön egy igazi klasszikus! Ez a Dobos-torta közel az eredeti Dobos C. József cukrász és szakácsmester által megalkotott recept szerint készült. A csokikrém szerintem nagyon-nagyon finom és könnyű, a nem kevés vaj ellenére. A dobostetők szép elkészítése kis gyakorlatot igényel. A képen az én első dobostortám szerepel és láthatjátok, hogy egy-egy tető nem tökéletes...de a tortának így is nagy sikere volt!