r
Nosalty Logó

Dobos-torta Fruzsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta Fruzsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.6 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2904 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2766 micro
Összesen 6412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztáhoza tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint.
  3. A tojássárgás masszára rászitáljuk a lisztet, összekeverjük.
  4. A fehérjehabot óvatos, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverjük, amíg egynemű nem lesz.
  5. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát. A tortaforma kerek alján egyenként 6 lapot sütünk.
  6. A krémhez a 4 tojást a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot tűzhelyen összemelegítjük 40-50 fokra. A meleg krémet kihűlésig habbá verjük fel.
  7. Az étcsokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal és a kakaóporral.
  8. Majd a többi szobahőmérsékletű vajjal és a tojásos masszával habosra keverjük.
  9. A krémből egy keveset félreteszünk a dobostetők alá.
  10. A 6 tortalapból 5-t megtöltünk a krémmel, és egymásra helyezzük. A torta oldalát is bekenjük a krémmel. A 6. tortalapot két félkörré vágjuk.
  11. A 15 dkg cukrot a citromlével világosra karamellizáljuk.
  12. A karamell egyik felét az egyik féltortalapra öntjük, elkenjük rajta. Fontos, hogy még melegen, a teljes dermedés előtt vajas késsel 8 egyenlő cikkelyre vágjuk fel. Megismételjük a második fél tortalappal is.
  13. A maradék krémből 16 kis rózsát vagy pöttyöt teszünk a tortára, és ezekre fektetjük rá a dobostetőket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30634
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

És jöjjön egy igazi klasszikus! Ez a Dobos-torta közel az eredeti Dobos C. József cukrász és szakácsmester által megalkotott recept szerint készült. A csokikrém szerintem nagyon-nagyon finom és könnyű, a nem kevés vaj ellenére. A dobostetők szép elkészítése kis gyakorlatot igényel. A képen az én első dobostortám szerepel és láthatjátok, hogy egy-egy tető nem tökéletes...de a tortának így is nagy sikere volt!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...