Dobos-torta a The Cake Factory-tól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A tetőhöz
-
13g kockacukor48 kcal
Összeállítás
Összesen
472
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A tetőhöz
-
150g kockacukor581 kcal
Összeállítás
Összesen
5668
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótalapokhoz
-
20.4g tojás26 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
13.6g tojás17 kcal
-
18.5g cukor72 kcal
-
4.9g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
18.5g vaj133 kcal
A tetőhöz
-
9.3g kockacukor36 kcal
Összeállítás
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
472
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 301.5 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3700.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 1747 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.4 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 433.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 1500 mg
-
Retinol - A vitamin: 2787 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
5668
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A piskótalapokhoz
-
6 db tojás
-
120 g cukor
-
120 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
4 db tojás
-
300 g cukor
-
80 g cukrozatlan kakaópor
A tetőhöz
-
150 g kockacukor
Összeállítás
Elkészítés
A piskótalapokhoz
- A piskótalapokat én kettesével csinálom (tehát a recept harmadát keverem be 3-szor), ez sütőmérettől függ. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy 20 centi átmérőjű tortakarikát rajzoljunk körbe hatszor, jó erősen, hogy átlátszódjon a kör, majd fordítsuk meg, hogy a tészta ne érjen hozzá a ceruzához.
- A tojásokat válasszuk szét, mérjük ki a lisztet a sütőporral, és a cukrot. A fehérjét verjük a cukor felével kemény habbá, majd a sárgáját a cukor másik felével keverjük fehéredésig.
- A lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
- Osszuk el a körberajzolt tortaformák között egyenletesen a tésztát, és kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy egyenletes legyen, és a rajzolt körnél 1 centivel nagyobb legyen, hogy ha megsült, körbe tudjuk vágni.
- Süssük 15-20 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni, majd a tortakarikát rátéve vágjuk körbe, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
A krémhez
- A tojásokat egy tálban keverjük össze a cukorral, majd vízgőz fölött hevítsük csípősre (cukorhőmérővel mérve 175 fokig, vagy ha az ujjunkat beletesszük, akkor már nem kellemes meleg, inkább forró).
- Robotgéppel habosítsuk ki a tojást kihűlésig. Akkor jó, ha már fehér a krém és habos.
- A puha vajat keverjük ki a kakaóporral, majd tegyük a tojáshabhoz, és keverjük össze.
- Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
A tetőhöz
- FONTOS! A forró cukor nagyon veszélyes, óvatosan bánjunk vele, ne kapkodjunk, gyerekeket ne engedjük a közelébe, mert súlyos égési sérülést okozhat! Válasszuk ki az egyik piskótalapot, és egy kicsit sodrófával sodorjuk meg, hogy egyenletesebb legyen.
- A kockacukrot hevítsük egy lábosban közepes lángon. Ha hamar barnul, de még nem olvadt fel egészen, vegyük le a lángról, és kevergessük kicsit úgy, majd tegyük vissza. Akkor jó, ha szép sötét aranybarna és nem darabos.
- Öntsük az előkészített piskótalapra, kenőkéssel simítsuk el, majd bevajazott késsel osszuk 12 cikkre, majd vágjuk is el. Ha megkeményedne, mielőtt bejelölhettük volna, tegyük pár másodpercre 200 fokos sütőbe.
- Hagyjuk megkeményedni.
Összeállítás
- A maradék 5 piskótalapot rétegezzük egymásra úgy, hogy a krém a két piskótalap között ugyanolyan vastagságú legyen, mint maga a lap.
- Ha az 5. lapot is rátettük, kenjük be krémmel az oldalát és a tetejét, tegyük rá a dobos-tetőt, és díszítsük ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14502
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Dobos-torta nagy kedvenc a családomban, én így készítem, és nagyon finom! További receptjeimért kattintsatok a blogomra.