r
Nosalty Logó

Dobos-torta a The Cake Factory-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta a The Cake Factory-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Összeállítás

Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Összeállítás

Összesen 5668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.4 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 5668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Összeállítás

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótalapokat én kettesével csinálom (tehát a recept harmadát keverem be 3-szor), ez sütőmérettől függ. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy 20 centi átmérőjű tortakarikát rajzoljunk körbe hatszor, jó erősen, hogy átlátszódjon a kör, majd fordítsuk meg, hogy a tészta ne érjen hozzá a ceruzához.
  2. A tojásokat válasszuk szét, mérjük ki a lisztet a sütőporral, és a cukrot. A fehérjét verjük a cukor felével kemény habbá, majd a sárgáját a cukor másik felével keverjük fehéredésig.
  3. A lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
  4. Osszuk el a körberajzolt tortaformák között egyenletesen a tésztát, és kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy egyenletes legyen, és a rajzolt körnél 1 centivel nagyobb legyen, hogy ha megsült, körbe tudjuk vágni.
  5. Süssük 15-20 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni, majd a tortakarikát rátéve vágjuk körbe, és húzzuk le róla a sütőpapírt.

A krémhez

  1. A tojásokat egy tálban keverjük össze a cukorral, majd vízgőz fölött hevítsük csípősre (cukorhőmérővel mérve 175 fokig, vagy ha az ujjunkat beletesszük, akkor már nem kellemes meleg, inkább forró).
  2. Robotgéppel habosítsuk ki a tojást kihűlésig. Akkor jó, ha már fehér a krém és habos.
  3. A puha vajat keverjük ki a kakaóporral, majd tegyük a tojáshabhoz, és keverjük össze.
  4. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

A tetőhöz

  1. FONTOS! A forró cukor nagyon veszélyes, óvatosan bánjunk vele, ne kapkodjunk, gyerekeket ne engedjük a közelébe, mert súlyos égési sérülést okozhat! Válasszuk ki az egyik piskótalapot, és egy kicsit sodrófával sodorjuk meg, hogy egyenletesebb legyen.
  2. A kockacukrot hevítsük egy lábosban közepes lángon. Ha hamar barnul, de még nem olvadt fel egészen, vegyük le a lángról, és kevergessük kicsit úgy, majd tegyük vissza. Akkor jó, ha szép sötét aranybarna és nem darabos.
  3. Öntsük az előkészített piskótalapra, kenőkéssel simítsuk el, majd bevajazott késsel osszuk 12 cikkre, majd vágjuk is el. Ha megkeményedne, mielőtt bejelölhettük volna, tegyük pár másodpercre 200 fokos sütőbe.
  4. Hagyjuk megkeményedni.

Összeállítás

  1. A maradék 5 piskótalapot rétegezzük egymásra úgy, hogy a krém a két piskótalap között ugyanolyan vastagságú legyen, mint maga a lap.
  2. Ha az 5. lapot is rátettük, kenjük be krémmel az oldalát és a tetejét, tegyük rá a dobos-tetőt, és díszítsük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14502
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Dobos-torta nagy kedvenc a családomban, én így készítem, és nagyon finom! További receptjeimért kattintsatok a blogomra.

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...