Dobált krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g újkrumpli154 kcal
-
31g száraz vörösbor26 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
418
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
125g száraz vörösbor103 kcal
-
4g koriandermag12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1670
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
64.4g újkrumpli40 kcal
-
7 kcal
-
0.3g koriandermag1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.3g napraforgó olaj60 kcal
Összesen
108
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 185.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
418
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 107.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 743 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1670
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kg újkrumpli (vagy kicsi régi burgonya, ami a zacskó alján maradt, és nem tudunk mit kezdeni vele)
-
2 tk koriandermag
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A kis kerek krumplikat lehéjazás nélkül jól megsúroljuk, majd a húsklopfolóval egyet mindegyikre rácsapva, kissé összetörjük (azért maradjon egyben).
- Bő forró olajban kisütjük.
- Ha kisült a krumpli, egy másik lábosba lyukas merőkanállal átszedjük, visszatesszük a tűzre (egy kis olaj úgyis marad rajta).
- Ha jó forró, besózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandermagot, és a bort rálocsoljuk.
- A lábost fedővel befedjük, és jöhet a dobálás...a fedett lábosban jól összerázzuk a krumplit, fel-alá rázva, dobálva.
- Friss vágott korianderrel szervírozzuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18455
- Feltöltés dátuma: 2013. május 15.
Ajánló
Bármilyen husihoz, utána rosé vagy vörösbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Régi ciprusi falusi recept, krumpliszedéskor, mikor megmarad egy csomó kis méretű burgonya, amivel nem tudtak mit kezdeni. Mi imádjuk, nagyon jó íze van. Egybesült husihoz, flekkenhez nagyon finom.