r
Nosalty Logó

Disznótoros 2. -kicsit másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS35 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tavikavics
Disznótoros 2. -kicsit másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

923
Kalória
33.4g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
65.3g
Zsír
538.4g
Víz
181g
Koleszterin
12.2g
Rost
10.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    538.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15240.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    12693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A tepsit vékonyan beolajozzuk, beletesszük a hagymát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egész tepsit beborítjuk a kinyomkodott (ha esetleg túl savanyú, akkor átmosott) savanyú káposztával.
  4. A káposzta tetejére rátesszük a hurkát és a kolbászt. Megszúrkáljuk, hogy ne pattanjanak szét, és betesszük a tepsit a sütőbe.
  5. Megsütjük. A hurkát, kolbászt sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megsüljön.
  6. Ha időközben a hurka és a kolbász már megsül, de a krumpli még kemény, kivesszük őket, nehogy megégjenek, kiszáradjanak. Ha valaki a fagyasztóból kivett és még fagyos hurkával, kolbásszal dolgozik, akkor erre nincs szükség, az egész étel pont egyszerre fog elkészülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ennek az ételnek alapvetően nincs semmi különlegessége. Az újdonságát mindössze az adja, hogy savanyú káposztával párosítjuk az eddig megszokott ízeket. Ahol szeretik a disznótorost - ott főleg télen -, megszokott ez a krumplis, hagymás étel. Ezen változtattam egy kicsit a káposztával, ami ősszel-télen gyakrabban kerül az asztalra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!