Disznótoros 2. -kicsit másképp
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tavikavics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g véres hurka379 kcal
-
100g sütnivaló kolbász309 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
923
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g véres hurka1516 kcal
-
400g sütnivaló kolbász1236 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3689
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13g véres hurka49 kcal
-
40 kcal
-
32.5g burgonya19 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
32.5g savanyú káposzta6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
119
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3810.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 3173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 538.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
923
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 261.2 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15240.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 12693 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2153.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 380 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3027 micro
Összesen
3689
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg véres hurka
-
40 dkg sütnivaló kolbász
-
1 kg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 kg savanyú káposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
- A tepsit vékonyan beolajozzuk, beletesszük a hagymát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
- Az egész tepsit beborítjuk a kinyomkodott (ha esetleg túl savanyú, akkor átmosott) savanyú káposztával.
- A káposzta tetejére rátesszük a hurkát és a kolbászt. Megszúrkáljuk, hogy ne pattanjanak szét, és betesszük a tepsit a sütőbe.
- Megsütjük. A hurkát, kolbászt sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megsüljön.
- Ha időközben a hurka és a kolbász már megsül, de a krumpli még kemény, kivesszük őket, nehogy megégjenek, kiszáradjanak. Ha valaki a fagyasztóból kivett és még fagyos hurkával, kolbásszal dolgozik, akkor erre nincs szükség, az egész étel pont egyszerre fog elkészülni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 29366
- Feltöltés dátuma: 2010. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Tavikavics
12 recept
Ennek az ételnek alapvetően nincs semmi különlegessége. Az újdonságát mindössze az adja, hogy savanyú káposztával párosítjuk az eddig megszokott ízeket. Ahol szeretik a disznótorost - ott főleg télen -, megszokott ez a krumplis, hagymás étel. Ezen változtattam egy kicsit a káposztával, ami ősszel-télen gyakrabban kerül az asztalra.