r
Nosalty Logó

Diótorta Nikitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Diótorta Nikitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    428.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 6081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítés: A torta méretére igazítjuk a sütőpapírt.
  2. Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy kis csipet sóval ésa 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd a diót és a rumot óvatosan belekeverjük a masszába.
  3. Beletesszük a tortaformába, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Ha megsült kivesszük, és egy tálcán hagyjuk kihűlni teljesen.
  4. A krémhez előbb a 3 dl tejből és 6 dkg lisztből sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni teljesen. Míg hűl, addig kikeverjük a vajat a porcukorral. Miután kihűlt a főzött krém, összedolgozzuk a vajas krémmel, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot,diót ésa rumot.
  5. A tortát felvágjuk 3-6 szeletre (attól függ, milyen nagy a torta), majd megkenjük a diós krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalárais maradjon. A torta tetején kijelöljük a szeleteket, és a fél diószemeket odatesszük.
  6. Tálalásig hűvös helyen tároljuk (én 3 szeletet vágtam).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8934
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Hát következőre több tojást teszek bele és sütőport is, mivel az eredeti recept nem írta. És lehet még dúsítani tejszínnel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikolett 17 recept

Anyuval túrtuk a recepteket, mikor a kezembe került egy "100 éves" Kiskegyed konyhája! Abban találtam egy 2 oldalas tortasorozatot. Több torta is tetszett, de mondtam anyunak, hogy ezt meg kell csinálnunk, hát megcsináltam, nagyon finom lett. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...