r
Nosalty Logó

Diótorta Nikitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikolett
Diótorta Nikitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

506
Kalória
9.2g
Fehérje
40.1g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
25g
Víz
134.8g
Koleszterin
2g
Rost
25.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    428.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 6081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítés: A torta méretére igazítjuk a sütőpapírt.
  2. Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy kis csipet sóval ésa 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd a diót és a rumot óvatosan belekeverjük a masszába.
  3. Beletesszük a tortaformába, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Ha megsült kivesszük, és egy tálcán hagyjuk kihűlni teljesen.
  4. A krémhez előbb a 3 dl tejből és 6 dkg lisztből sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni teljesen. Míg hűl, addig kikeverjük a vajat a porcukorral. Miután kihűlt a főzött krém, összedolgozzuk a vajas krémmel, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot,diót ésa rumot.
  5. A tortát felvágjuk 3-6 szeletre (attól függ, milyen nagy a torta), majd megkenjük a diós krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalárais maradjon. A torta tetején kijelöljük a szeleteket, és a fél diószemeket odatesszük.
  6. Tálalásig hűvös helyen tároljuk (én 3 szeletet vágtam).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

Anyuval túrtuk a recepteket, mikor a kezembe került egy "100 éves" Kiskegyed konyhája! Abban találtam egy 2 oldalas tortasorozatot. Több torta is tetszett, de mondtam anyunak, hogy ezt meg kell csinálnunk, hát megcsináltam, nagyon finom lett. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!