r
Nosalty Logó

Diós torta csokimázzal

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Diós torta csokimázzal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

piskóta

krém

tetejére

1359
Kalória
18.5g
Fehérje
137.4g
Szénhidrátok
84.8g
Zsír
98.6g
Víz
282.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
89.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

krém

tetejére

Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

krém

tetejére

Összesen 9509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

krém

tetejére

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    593.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    1977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8828.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1968 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    3810 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.5 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    690.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 9509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Levesszük a kapcsos formát, és a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük. Teljes hűlés után 3 lapba vágjuk, jó éles, hosszú pengéjű késsel. Megtöltjük a krém felével. Rátesszük a 2. lapot, majd ezt is megkenjük.
  4. Végül a harmadik lapra tortabevonót olvasztunk kevés olajjal, majd egyenletesen a tetejére simítjuk.
  5. Tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőben hűtjük. Kínáláshoz már csak egy jó éles kés kell, amivel szeletekre vágjuk. Jó étvágyat hozzá!

krém

  1. Amíg sül, elkészítjük a diókrémet. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az egy tojást.
  2. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet (gépi mixerrel könnyebb).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 190 perc
  • Sütés hőfoka: 25 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem vagyok nagyképű, de ez a diótorta a legeslegfinomabb ezzel a krémmel. Kóstoltam már én 100 meg 100 félét, de ezt nem lehet utánozni... Drága keresztanyukámtól ered ez a krém, tőle tanultam...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!