Diós torta csokimázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
25 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
54g cukor207 kcal
-
17g tojássárgája55 kcal
-
18g napraforgó olaj161 kcal
-
21g víz0 kcal
-
54g finomliszt195 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
34g tojásfehérje18 kcal
krém
-
29g vaj205 kcal
-
29g dió187 kcal
-
21g porcukor83 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
14g feketekávé1 kcal
-
6 kcal
tetejére
-
14g tortabevonó78 kcal
-
12g napraforgó olaj107 kcal
-
11g tejszínhab28 kcal
-
4g cukorgyöngy17 kcal
Összesen
1359
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
375g cukor1451 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
krém
-
200g vaj1434 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
75g tejszínhab193 kcal
-
30g cukorgyöngy116 kcal
Összesen
9509
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
15.6g cukor60 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
krém
-
8.3g vaj59 kcal
-
8.3g dió54 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
4.1g feketekávé0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
tetejére
-
4.1g tortabevonó23 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
3.1g tejszínhab8 kcal
-
1.2g cukorgyöngy5 kcal
Összesen
394
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.4 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
1359
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 593.8 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 193 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 187 g
-
Koleszterin 1977 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8828.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1968 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 683 mg
-
Foszfor 3810 mg
-
Nátrium 2035 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 961.5 g
-
Cukor 627 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 690.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2048 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 98 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 1299 mg
-
Retinol - A vitamin: 2003 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1673 micro
Összesen
9509
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
37.5 dkg cukor
-
6 db tojássárgája
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
37.5 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
6 db tojásfehérje
krém
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 dl feketekávé
-
1 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 ek tejszínhab
-
3 ek cukorgyöngy
Elkészítés
piskóta
- Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
- Levesszük a kapcsos formát, és a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük. Teljes hűlés után 3 lapba vágjuk, jó éles, hosszú pengéjű késsel. Megtöltjük a krém felével. Rátesszük a 2. lapot, majd ezt is megkenjük.
- Végül a harmadik lapra tortabevonót olvasztunk kevés olajjal, majd egyenletesen a tetejére simítjuk.
- Tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőben hűtjük. Kínáláshoz már csak egy jó éles kés kell, amivel szeletekre vágjuk. Jó étvágyat hozzá!
krém
- Amíg sül, elkészítjük a diókrémet. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az egy tojást.
- Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet (gépi mixerrel könnyebb).
- Sütés hőfoka: 25 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 190 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7942
- Feltöltés dátuma: 2014. április 30.
Ajánló
Születésnapra, névnapra bárkinek ajándékba tökéletes lehet!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Nem vagyok nagyképű, de ez a diótorta a legeslegfinomabb ezzel a krémmel. Kóstoltam már én 100 meg 100 félét, de ezt nem lehet utánozni... Drága keresztanyukámtól ered ez a krém, tőle tanultam...