r
Nosalty Logó

Diós-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diós-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1505 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1505 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    479.7 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2986 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 6017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót egy palacsintasütőben kissé megpörköljük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd öt egyforma részre bontjuk és gombócokat formálunk.
  3. Sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alsó lapjára úgy, hogy az oldalát most nem használjuk, és a gombócokat akkora átmérőjűre lapogatjuk, mint a forma.
  4. Sütőpapírostul átemeljük egy tepsire és három felvonásban (az első két alkalommal két lapot egyszerre) kb. 10-10 perc alatt megsütjük őket. Lehet, hogy picit felhólyagosodik a tészta, az normális.
  5. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek és óvatosan bánunk velük, mert törékenyek.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük a két vaníliás cukorral és a habfixálóval, és rétegenként megkenjük a lapokat, majd a tetejét is.
  7. Legjobb, ha egy napot pihen a hűtőben, mert kell hogy a tejszínhab alatt kissé megpuhuljon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 20159
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőmnél ettem ezt a süteményt és el voltam ájulva, mennyire finom, pedig alig kell bele valami... Nem túl nyersanyagigényes és a tészta kilapítgatásán kívül nincs is vele macera. Elég tömény édesség, de vendégváróként biztos sok elismerést bezsebelhetünk vele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...