r
Nosalty Logó

Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 1307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Morzsoljuk az élesztőt kevés langyos tejbe. Keverjünk hozzá 1 tk cukrot és 1 ek lisztet, majd hagyjuk felfutni.
  2. Dolgozzuk össze a megmaradt lisztet és a cukrot a sóval, a tojással, a felfuttatott élesztővel, a vajjal, a megmaradt tejjel, a citrushéjakkal és a vaníliás cukorral.Hagyjuk megkelni egy órán át.
  3. Nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük meg a szilvalekvárral. Szórjuk meg a dióval, és tekerjük fel. Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába, és kelesszük további 20 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A morzsához dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a diót és a fahéjat. Kenjük meg a tésztát a tojássárgájával, és reszeljük rá a morzsát.
  5. Tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre, majd süssük 160 fokon 40 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3175
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Ajánló

A diót helyettesíthetjük mogyoróval, a szilvalekvárt bármilyen savanykás bogyós-gyümölcslekvárral. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával
Csutak Enikő 82 recept

Tudtad-e, hogy a gyorsan növő, hosszú életű diófa Perzsiából és Közép-Ázsiából származik? Azt is elárulom, hogy a recept a Blikk Nők Konyha magazin novemberi számából származik, és ami a  recept kivitelezését illeti, kissé otthagytam a monogramomat egy-két hozzávaló hozzáadásával illetve kiegészítésével.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...