Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
5g élesztő5 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
10 kcal
A töltelékhez
-
63g szilvalekvár97 kcal
-
38g dió245 kcal
A morzsához
-
18g finomliszt64 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3g dió21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
1307
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A töltelékhez
-
250g szilvalekvár388 kcal
-
150g dió981 kcal
A morzsához
-
70g finomliszt255 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
13g dió85 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
5230
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
1.3g élesztő1 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
31.4g finomliszt114 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A töltelékhez
-
15.7g szilvalekvár24 kcal
-
9.4g dió62 kcal
A morzsához
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
3.1g vaj23 kcal
-
0.8g dió5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
1.3g tojássárgája4 kcal
Összesen
327
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1307
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 232.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3003.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1454 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 687 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 166 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1046 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
5230
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg élesztő
-
7 dkg cukor
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
8 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
-
25 dkg szilvalekvár
A morzsához
-
7 dkg finomliszt
-
4 dkg porcukor
-
5 dkg vaj
-
0.5 marék dió
-
1 kávéskanál fahéj
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Morzsoljuk az élesztőt kevés langyos tejbe. Keverjünk hozzá 1 tk cukrot és 1 ek lisztet, majd hagyjuk felfutni.
- Dolgozzuk össze a megmaradt lisztet és a cukrot a sóval, a tojással, a felfuttatott élesztővel, a vajjal, a megmaradt tejjel, a citrushéjakkal és a vaníliás cukorral.Hagyjuk megkelni egy órán át.
- Nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük meg a szilvalekvárral. Szórjuk meg a dióval, és tekerjük fel. Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába, és kelesszük további 20 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A morzsához dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a diót és a fahéjat. Kenjük meg a tésztát a tojássárgájával, és reszeljük rá a morzsát.
- Tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre, majd süssük 160 fokon 40 percig.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3179
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Ajánló
A diót helyettesíthetjük mogyoróval, a szilvalekvárt bármilyen savanykás bogyós-gyümölcslekvárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csutak Enikő
82 recept
Tudtad-e, hogy a gyorsan növő, hosszú életű diófa Perzsiából és Közép-Ázsiából származik? Azt is elárulom, hogy a recept a Blikk Nők Konyha magazin novemberi számából származik, és ami a recept kivitelezését illeti, kissé otthagytam a monogramomat egy-két hozzávaló hozzáadásával illetve kiegészítésével.