r
Nosalty Logó

Diós rántott csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Diós rántott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 890 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3201.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét hosszában elvágjuk. Mindkét oldalát besózzuk, és félretesszük, amíg a panírozás hozzávalóit előkészítjük. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. A felvert tojásba alaposan belekeverjük a két gerezd zúzott fokhagymát. Odakészítjük a lisztet és a darált diót.
  3. A húsdarabokat először a lisztbe mártjuk, majd a fokhagymás tojásba merítjük, és azonnal darált dióba hempergetjük.
  4. Nagyon bő olajban mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük.
  5. Az olajból kivéve papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  6. Petrezselymes burgonyával, és ízlésünknek megfelelő savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4479
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Ajánló

Bármilyen köret jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós rántott csirke
Lizinka_ 601 recept

Szeretjük a hagyományos ételeket egy kicsit másképp. Különleges ízű ünnepi lakoma a rántott csirkemellnek ez a formája. Már a konyhai illatok is fantasztikusan ínycsiklandozóak! Hát még a rántott hús íze!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek