r
Nosalty Logó

Diós padlizsánmártogató

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Diós padlizsánmártogató
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1776.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 1895 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt kb. 190 fokra.
  2. A padlizsánok szárát levágjuk, a zöldségeket leöblítjük, majd a nedvességet leitatjuk róluk. Az egész padlizsánokat héjastól egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 1 órán át sütjük.
  3. Ezután a sütőből kihúzzuk, és hűlni hagyjuk. Amikor már kézbe tudjuk venni, a héját lehúzzuk. Ez nem bonyolult művelet. A héjakra ragadt krémet se felejtsük el leszedegetni!
  4. Az így kapott zöldséghúst egy sűrű szitán kb. 15 perc alatt hagyjuk lecsöpögni.
  5. A padlizsánt a többi hozzávalóval együtt turmixgépben jól összedolgozzuk.
  6. Végül hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Azonnal tálalható!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11673
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Pitával és sok zöldséggel fogyasszuk!

Receptkategóriák

Az 500 mediterrán étel c. könyvet kezdtem el bújni, és már a krémek/mártogatók résznél leragadtam. További isteni receptek várhatók ebben a témában. Ezt az ételt elvileg görögül melltzanosalata me karythlának nevezik, és kenyérrel, pitával és sajtokkal fogyasztják. Ne maradjanak el a zöldségek sem mellőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...