r
Nosalty Logó

Diós nudli gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Diós nudli gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, áttörjük. A tiszta súlyának kell 50 dkg-nak lennie. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Hozzáadjuk a liszteket, sót, keményítőt, tojássárgáját, és egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Jól alálisztezett deszkán nagyujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 1 centis csíkokat vágunk belőle.
  4. Sodorjuk és nudli méretűre vágjuk őket.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük (két részletben). Ha feljönnek a víz tetejére, még egy gondolatnyit főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük.
  6. Olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  7. Tálaljuk ízlés szerint: darált dióval, porcukorral, lekvárral, pirított morzsával, tejföllel... ki hogyan szereti :)
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8464
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Ajánló

Mivel a tésztában nincs cukor, és sós vízben főzzük ki, így el tudom képzelni gnocchi formában, sós köretként hús mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pont olyan, mint a nagymamámé volt gyerekkoromban! Nagyon jól lehet a tésztával dolgozni, nem ragad, simán gombócot is lehetne csinálni belőle! Viszonylag minimális gm. lisztkeverék kell bele, így szerintem elfogadható árú is;) Nekem most Schar Mix C lisztem volt itthon, az került bele, de gyanítom más kenyér- vagy süteményliszt keverék is ugyanilyen jó bele. A gyerekeim úgy megették, hogy fel sem tűnt nekik, hogy ez "anya lisztjéből" van :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...