r
Nosalty Logó

Diós-mézes kelt kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Diós-mézes kelt kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 3845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 3845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk egy teáskanál cukrot, letakarva felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, hozzáütjük a tojást és a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy a kezünktől és az edény falától elváljon.
  3. Ezután apródonként beledolgozzuk az olvasztott vajat, majd letakarva 40-45 percig a duplájára kelesztjük.
  4. Kelesztés után a tésztát enyhén lisztezett deszkán vagy felületen téglalappá nyújtjuk (kb. 30x40 cm). Megkenjük a diós töltelékkel úgy, hogy a széleitől kb. 1 cm maradjon szabadon. A tészta üresen maradt széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd óvatosan feltekerjük, mint a bejglit. Koszorút formálunk belőle, végeit összenyomkodjuk, majd az alaposan kivajazott és édes morzsával kiszórt kuglófsütőbe tesszük, és egy 15-20 percet pihentetjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, pár percig hagyjuk állni a formába, majd kiborítjuk, lekenjük a felmelegített mézzel, majd megszórjuk darált dióval

Töltelék

  1. A tölteléknek való tojást a tojásfehérjével enyhén felverjük egy villával, majd a cukros dióra öntjük, és a rumot, citromhéjat is hozzáadva összekeverjük.

Teteje

  1. A mézet pár perc alatt felmelegítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2897
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs hozzá story-m... de nagyon-nagyon eteti magát.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...