r
Nosalty Logó

Diós-meggyes tekercs

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rumiszivi
Diós-meggyes tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

701
Kalória
17.3g
Fehérje
65.5g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
75.2g
Víz
194.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
53.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.9 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 4202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).
  3. A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
  4. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a finom (nem csomós) túrót.
  5. A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45

Az egyik havilapban találtam ezt a receptet, kipróbáltam, nagyon finom. Nekem csak darabos túróm volt otthon, így hát ezzel készítettem el :(, de szerintem lehet krémsajttal is készíteni. A meggylekvár jó ha darabos, lehet próbálkozni ribizlilekvárral is (vagy más intenzív ízű lekvárral).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!