Diós márványsajtkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Anocska
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
A krémhez
-
25g kéksajt88 kcal
-
13g dió82 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
675
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1587 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
675
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 172.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6348.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1318 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1378 mg
-
Nátrium 3094 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 367.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1444 micro
Összesen
2697
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A krémhez
- A márványsajtot lereszeljük, a megtisztított újhagyma fehér részét nagyon vékony karikákra vágjuk.
- A sajtot a puha vajjal, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük.
- Beleforgatjuk a darált diót és a hagymakarikákat, néhány órára behűtjük.
- Krékerrel, barna kenyérrel szervírozzuk, diógerezdekkel díszítve.
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 11813
- Feltöltés dátuma: 2010. november 13.
Ajánló
Száraz fehérborral ajánlom fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Anocska
5 recept
Irtó gyorsan összerakható, ezért gyakran készül vacsorára, előételnek. Szépen tálalva vendégváró falat is lehet belőle. A vajat és a tejfölt egy tömlős krémsajtra és egy kis pohár natúr joghurtra cserélve mártogatós lehet belőle, uborkához, répához, zellerszárhoz; családi pikniken úgy ropogtatja az aprónép, hogy öröm nézni.